Suomen naisleijonat etenivät välieriin naisten jääkiekon MM-kisoissa Burlingtonissa. Ruotsi kaatui lukemin 2–1. Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla arvioidaan, että Suomen ja Ruotsin välinen ero löytyi ottelussa tolppien välistä.

Naisleijonien maalivahti Noora Räty teki ottelussa ilmiömäisen suorituksen ja torjui 44 kiekosta kaikki paitsi yhden. Sen sijaan Ruotsin ykkösmaalivahti Kim Martin ei pelannut vamman vuoksi. Sara Grahn aloitti Ruotsin maalilla ja Suomi iski maalin jo 21 sekunnin pelin jälkeen.

Molemmat maalivahdit tekivät paraatipelastuksia ottelun kuluessa, mutta Räty vain yksinkertaisesti oli lopulta parempi. Ruotsi laukoi huomattavasti Suoma ahkerammin, sillä naisleijonat saivat aikaiseksi 26 laukausta maalia kohti. Ruotsilla vastaava luku oli 44.

- Oloni oli aika hyvä, sanoi Räty, joka aiemmin oli myöntänyt, ettei hänen kuntonsa ole juuri nyt täydellinen.

- Minulla oli eilinen vapaata ja säin vähän levättyä. Tänä aamuna olo oli hyvä. Sain pari helppoa torjuntaa ottelun alkuun ja jatkoin siitä, Räty kuvaili.

Suomi kohtaa seuraavaksi Kanadan, joka aiemmissa peleissä voitti Suomen lukemin 3–2. Toinen ottelu käydään Sveitsin ja Yhdysvaltojen välillä. Suomelle hävinnyt Ruotsi ja Sveitsille hävinnyt Venäjä ratkaisevat keskenään viidennen ja kuudennen sijan.