Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen syyttää kokoomusta ”mainostoimistosta ostetun propagandan” levittämisestä sote-uudistukseen liittyen. Sote-uudistus kuopattiin viime perjantaina, kun Juha Sipilä (kesk) pyysi hallituksensa eroa. Näin ollen myös entisten hallituskumppaneiden vaalikamppailu alkoi välittömästi.

”Tosiasia on, että maakuntamalli vähentäisi hallintoa, kun sairaanhoitopiirien, pelastuslaitosten ja maakunnan liittojen muutamia mainitakseni päällekkäiset hallinnot yhdistettäisiin yhdeksi. Muusta puhuminen on harhauttamista”, Kurvinen toteaa.

Perustuslakivaliokunnassa jäsenenä toimiva Kurvinen katsoo tiedotteessaan, että tosiasiassa sote kaatui valinnanvapauteen. Ilta-Sanomien haastattelussa kokoomuksen varapuheenjohtaja, oikeusministeri Antti Häkkänen ja kansanedustaja Ben Zyskowicz kertoivat, että hallituksen olisi pitänyt keskittyä vain soteen eikä maakuntahallinnon ajamiseen.

Häkkäsen mukaan maakuntien lisätehtävät ajoivat sote-uudistuksen lopulta nurkkaan.

”Käytännössä silloin se oli selvää, että tähän olisi vaadittu kuukauden parin lisäaika ainakin”, Häkkänen sanoi IS:lle.

Kurvisen mukaan maakuntien lukumäärä, maakuntien monialaisuus ja muut perusrakenteet kuitattiin perustuslakivaliokunnassa jo kesällä 2017.

”Jos olisi ensin perustettu maakunnat ja vasta sen jälkeen avattu markkinoita, uusi sote olisi jo käynnissä. Muun väittäminen on mainostoimistosta ostettua propagandaa, jolla yritetään spinnata piiloon Kokoomuksen vaatiman ylisuuren valinnanvapauden ongelma”, Kurvinen vastaa.

”Niin sanotun MAKU2-lakipaketin maakuntien valvontaa koskevissa esityksissä oli hiukan korjattavaa, mutta syy miksei vaalikauden aikana kyetty hanketta viemään maaliin oli se, että koko uudistuspaketti törmäsi kolme kertaa kesällä 2017, keväällä 2018 ja helmikuussa 2019 laajan valinnanvapauden aiheuttamiin ongelmiin”, Kurvinen jatkaa.

LISÄÄ AIHEESTA:

Nyt heräsi ihmetys kokoomuksen sote-kannasta – Valinnanvapaus on kysymysmerkki