Kärpät aloitti jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjansa odotetusti voitolla. Oulussa pelatun Ilves-sarjan avausottelun yllätys oli, että Ilves johti ensimmäisellä erätauolla 3-1. Lopulta Kärpät voitti Teemu Kivihalmeen jatkoerämaalilla 4-3.

Yhdysvaltojen nuorten ja Suomen miesten maajoukkueessa pelannut Kivihalme oli ottelun avainpelaaja. Toisen erän lopussa hän viimeisteli 2-3 -kavennusmaalin. Nicklas Lasu tasoitti kolmannessa erässä 47 sekuntia ennen loppua Kärppien pelatessa ilman maalivahtia.

Kärpät oli voittanut runkosarjan ylivoimaisesti tehtyään myös uuden piste-ennätyksen. Puolivälieräkarsintojen kautta Kärppien vastustajaksi edennyt Ilves osoitti, että Kärppien on laitettava kuitenkin kaikkensa likoon mieliäkseen ottelusarjan voittoon.

Tampereella Tappara aloitti puolivälierät 3-2 -voitolla Lukosta. Ensimmäisellä erätauolla Lukko oli johtanut Arttu Ilomäen maaleilla 2-1, mutta Jere Karjalainen ja Valtteri Kemiläinen maalasivat Tapparan toisessa erässä johtoasemaan. Lukon kova paine ei kolmannessa erässä tuottanut tasoitusmaalia.

Ottelusarjat jatkuvat lauantaina Tampereella ja Raumalla. Tapparan kotipeli perjantaina vain 5138 katsojaa, joten mielenkiinnolla odotellaan, vetääkö Ilves halliin enemmän porukkaa.