Tampereen Ilves nappasi jääkiekon Liigassa kauden avausvoittonsa kuudennella yrittämällä. Ilves pehmitti Tampereen Hakametsässä HIFK:n voittolaukauskisan jälkeen 2-1.

Lennart Petrell laukoi HIFK:n kolmannessa erässä siniviivalta johtoon, mutta Joona Ikonen tasoitti rannelaukauksellaan 1-1:een paria minuuttia ennen loppua. Ikonen teki myös uransa ensimmäisen liigamaalinsa.

Voittomaalikisassa Ilvekselle ratkaisi Sami Sandell. HIFK ei onnistunut yhdessäkään rankkarissaan.

- Totta kai ensimmäinen voitto merkitsee paljon – varsinkin kun alku on ollut tahmea. Pelin alku ei näyttänyt hyvältä, mutta toisaalta tuossa on ollut muutama hyvä peli, jotka ovat kääntyneet toiseen suuntaan, niin ehkä oli sitten vuoro kääntyä meille. Hyvän maalivahdin ansiosta pääsimme koittamaan loppuun asti, kommentoi Ilveksen valmentaja Karri Kivi seuransa verkkosivuilla kehuen maalivahtiaan Antti Lehtosta.

Ilves jatkaa yhä sarjajumbona, mutta se nousi sentään tasoihin tiistaina avausvoittonsa ottaneen Jukurien kanssa. HIFK:n pistesaldo kasvoi Tampereella viiteen, mitä kuudesta ottelusta voi pitää umpisurkeana tuloksena.

HIFK:ta vaivaavat loukkaantumiset, mikä tietysti vaikeuttaa joukkueen tilannetta. Ongelmana on myös maalinteko. Kuudessa ottelussaan HIFK on tehnyt 11 maalia.

Tampereen ottelun yleisömäärä oli hämmästyttävän vähäinen 3793. HIFK:n olisi uskonut tuovan Hakametsään enemmänkin porukkaa.