Tampereen FC Ilves nousi jalkapallon Veikkausliigan kärkeen taisteltuaan perjantaina HJK:n vieraana maalittoman tasapelin. Ilveksellä ajatus näytti olevan koko ajan HJK:ta edellä. Ilveksen kurinalainen puolustuspeli oli HJK:lle myrkkyä.

- Lähdettiin voittamaan ja pyrittiin pitämään oma maali puhtaana. Muutamista paikoista yritettiin räpätä maali. Olisiko meillä kaksi paikkaa ollut. Harmi, ettei tullut maalia, valotti Ilveksen keskikenttäpelaaja Tuure Siira joukkueensa sotasuunnitelmaa.

Siiran mukaan ensimmäinen puoliaika ei mennyt Ilvekseltä suunnitellusti. HJK jäi silti pois maalipaikoilta.

- Jotenkin tuntui siltä, ettei ihan mennyt kuin suunniteltiin. Vähän välissä juostiin. Klubi piti ihan hyvin palloa. Tokalla puoliajalla vähän selkiytyi. Oltiin koko jengillä mukana siinä.

Tasapeliin Siira oli ihan tyytyväinen.

- Tää on aina vaikea paikka pelata. Piste on ihan ok. Ainakin pidettiin nolla omissa.

Siira antoi ymmärtää, että Ilves pääsi HJK:n vieraana nyt helpommalla kuin edellisvuosina.

- Ei ehkä ihan niin vaikea paikka ollut pelata. Klubi ei ehkä luonut ihan niin paljon vaarallisia hyökkäyksiä kuin edellisinä vuosina. Nyt oli vähän helpompaa.

Ilves ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtään ottelua. Joukkue ei viidessä pelissä ole päästänyt maaliakaan.

- Me ollaan koko joukkueena mukana siinä, mitä sovitaan. Ollaan kurinalaisia ja hoidetaan se oma ruutu. Kaikki puhaltaa yhteen hiileen ja yleensä silloin siitä tulee hyvä, Siira arvioi menestyksen syitä.

Ilves on myös ainoa sarjan tappioton joukkue.

- Ei se nyt silleen ole yllätys. Nyt se kurinalaisuus on alusta asti ollut hyvää. Aiemmin alkukausi on ollut vähän vaikeampi, mutta loppukaudesta ollaan saatu pidettyä hyvin nollia. Nyt on lähtenyt hyvin käyntiin, Siira totesi.

HJK:lle tasapeli oli merkittävä pettymys, mutta joukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo antoi tuloksesta kunniaa Ilveksellekin.

- Täytyy antaa kunnia myöskin vastustajalle. Wiss (valmentaja Jarkko) on saanut llveksen puolustamaan erittäin hyvin. Heille oli viides nollapeli putkeen, eikä kukaan tuurilla sellaista saavuta, vaan taidolla. Hyvää organisointia ja pelaajien roolittamista. Pelaajat hoitaa hommansa hyvin.

Wissin mukaan Ilves saavutti vähimmäistavoitteensa.

- Tulokseen olen osittain tyytyväinen. Se on vähimmäistavoite, kun lähtee vieraisiin pelaamaan ennakkosuosikkia vastaan, että se piste pitää ottaa.

Ilves puolusti HJK:n pois maalipaikoilta.

- Suunnitelma toimi ihan hyvin. Pelaajat olivat omaksuneet ajatukset ihan hyvin. Joitakin ongelmia oli pelin rakentelussa. Mutta joka tapauksessa otetaan se piste. Ei olla siihen täysin tyytyväisiä, totesi Wiss.