Ilves yllätti perjantaina Tapparan jääkiekon SM-liigassa Tampereen paikallispelissä. Ilves nappasi voiton 4-1-lukemin.

Ottelu eteni pitkään tasatilanteessa sen jälkeen, kun Joose Antonen oli vienyt Ilveksen ensimmäisessä erässä johtoon ja Juhani Jasu tasoittanut tilanteeksi 1-1 vielä saman erän puitteissa.

Maalittoman toisen erän jälkeen Ilves karkasi. Ilves karkasi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Joona Ikosen veto osui tolppaan ja jatkotilanteesta Topias Haapanen lapioi kiekon verkkoon. Ilves johti 2-1 ajassa 45.03. Hetkeä myöhemmin Eemeli Suomi teki esityön ja Arttu Ruotsalainen iski 3-1-lukemat taululle. Maali oli Ruotsalaiselle jo kauden 17:s. Ruotsalainen iski vielä kerran tyhjiin.

Ilveksen unelma suorasta pudotuspelipaikasta elää edelleen. Tappara jatkaa sarjassa toisena. Sarjakärki Kärpistä Tappara on jäänyt peräti 17 pistettä.

Vaasassa KalPa esitti upean nousun. Sport johti ottelua vielä toisen erän jälkeen 3-0, mutta päätöserässä Alexandre Texier, tuore hankinta Ilkka Pikkarainen, Mikael Seppälä sekä Eetu Luostarinen nostivat maaleillaan KalPan rinnalle ja ohi. Sport haki tämän jälkeen vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta KalPan kantti kesti ja joukkue otti arvokkaan 4-3 -voiton.

Raumalla Lukko kaatoi Satakunnan derbyssä Ässät 2-0-lukemin Janne Keräsen kahdella osumalla. Liigajumbo Ässillä on synkkää.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen sekosi täysin Hämeenlinnassa perjantaina. Kyytiä saivat pikkutakki ja juomapullo.

Ajassa 35.18 Pelicansin Hannes Björninen taklasi ulosajon arvoisesti HPK:n Niclas Luceniusta ja hetki tämän jälkeen alkoi tapahtua.

Rangaistuksen aikana HPK siirtyi 2-1-johtoon Eetu Tuulolan osumalla ja tämä sekoitti Niemisen pakan täysin. Nieminen viskasi pikkutakkinsa jäälle ja paiskasi vielä tämän jälkeen juomapullonkin perään.

Tuomaristo ajoi Niemisen pukukopin puolelle. Pelicans sai tilanteesta yhteensä neljä minuuttia rangaistuksia.

Ottelu päättyi HPK:n 5-3 -voittoon. Pelicans on sarjataulukossa neljäntenä ja HPK viidentenä joukkueiden eron ollessa enää yksi piste.

TPS voitti Turussa HIFK:n 4-3. Voittomaalin viimeisteli jatkoajalla Oula Palve.

HIFK:n uusi päävalmentaja Jarno Pikkarainen kärsi ensimmäisen tappionsa helsinkiläisten peräsimessä, mutta ei ollut kovin pettynyt.

- Vauhdikas ja varmasti viihdyttävä, virheiden sävyttämä. Sillä tavalla varmasti laadukas ilta. Ei ihan saatu sitä parasta irti. TPS oli vähän terävämpi ja ansaitsi voittonsa, mutta ei voi ihan pettynytkään olla. Tulimme kuitenkin kahdesti tasoihin ja loppupeleissä se oli pienestä kiinni, kumpi sen voittaa. Ei se väärin mennyt tänään, Pikkarainen sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

HIFK oli ennen TPS-tappiota voittanut jo kolme kertaa putkeen. Nyt helsinkiläiset putosivat tasaisessa sarjassa viidenneltä sijalta seitsemänneksi.