”Ei tässä kukaan ole kokoamassa mitään taistelujoukkoja”, rauhoitteli perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kansanedustaja Olli Immosen retoriikasta kauhistuneita Ylen haastattelussa aiemmin viikolla.

Sipoon kunnanvaltuutettu ja keskusrikospoliisin rikosylikomisario Thomas Elfgren (r.) on tarkastellut Immosen Facebook-sivuston keskustelua ja poiminut blogiinsa esimerkkejä sotaisimmista Immosta tukevista viesteistä. ”Rotusota tulee”, todetaan yhdessä, kun taas toisessa kaipallaan niskalaukauksien uutta tulemista.

– Nuo alussa olevat sitaatit ovat poimintoja PS-puolueen edustajan seinälle kirjoitetuista kommenteista. Perääntymättä tuumaakaan omista unelmistaan, hän [Immonen] vastasi kannattajilleen: The enemy will face painful defeat and the strongest among us arise all in the glory [vihollinen kohtaa kivuliaan kuoleman ja meistä vahvimmat nousevat kunniaan], Elfgren ihmettelee Puheenvuoron blogissaan.

Sanan defeat-käännös on Elfgrenin. Yleisemmin englanninkielen sana defeat käännetään tappioksi tai tuhoksi.

Aiemmin Immosen Facebook-seinää tarkasteli sanomalehti Kaleva, joka muun muassa huomioi erään kirjoittajan nimeävän islamin siksi nimettömäksi viholliseksi, josta Immonen kirjoittaa kohun nostaneessa Facebook-tekstissään.

– Immonen vastaa tälle henkilölle: ”Mikään ei voi pysäyttää ideaa, jonka aika on tullut”, Kaleva kirjoittaa.

Poliisipoliitikko Elfgren näkee kuitenkin Immosen kirjoituksessa hyvän puolen. Tiistain suurmielenosoitus osoitti hänen mielestään, mitä "perussuomalaiset" eli keskivertokansalaiset ovat mieltä.

– Vain kansan pieni vähemmistö tukee impivaaralaista monokulttuuria. Heitäkin pienempi kansanosa unelmoi väkivallasta, niskalaukauksista, maasta karkotuksista, kansallissosialismista, eli natsi-aatteen palauttamisesta ja sen sellaisesta. Eilen ei ollut heidän päivänsä, se päivä ei koskaan tule, Elfgren kirjoittaa viitaten tiistain monikulttuurisuusmielenosoitukseen.

– Kaikki tietävät nyt mitä perussuomalaisuus todellisuudessa tarkoittaa, miltä se näyttää ja mistä se unelmoi. Kupla on puhkaistu. Siitä kiitos Perussuomalaisille, heidän edustajalleen ja perussuomalaisille.