Hallitus ja sen työllisyyspolitiikka nauttivat odotetusti eduskunnan enemmistön luottamusta. Eduskunta äänesti hetki sitten Sipilän hallituksen luottamuksesta niin sanottuun irtisanomislakiin liittyen.

Hallitus sai luottamuksen äänin 101–73. Hallitukselle esitettiin epäluottamusta tiistain keskustelussa tiedonannosta koskien työllisyyspolitiikkaa ja työllistämiskynnyksen madaltamista pienissä yrityksissä.

Poliittinen oppositio ja ammattiyhdistysliike vastustavat irtisanomissuojan heikentämistä raivokkaasti. Jos pääministeri Juha Sipilä toivoi tiedonannon ja eduskunnan luottamuksen mittaamisen rauhoittavan ay-liikkeen protestointia, niin näin ei näytä käyvän. Viimeisimpänä tänään keskiviikkona suurliitto JHL ilmoitti kaksipäiväisestä poliittisesta lakosta protestina lakiesitystä vastaan. Lue lisää: Nyt tuli kova ilmoitus: Kahden päivän lakko alkaa 22.10.2018

Eduskunnassa yksittäiset opposition kansanedustajat eri puolueista kuitenkin tukivat hallituksen linjaa. Kaikkiaan seitsemän oppositioedustajaa äänesti hallituksen luottamuksen puolesta: heistä neljä oli rkp:n edustajia, minkä lisäksi tukijoiksi löytyi yksi edustaja vihreistä, perussuomalaisista sekä kristillisdemokraateista.

Lue lisää tiistain tiedonantokeskustelusta:

Hämmennys valtasi eduskunnan – ”Katson ministeriaitiota, ja puhemies, nyt se on aivan tyhjä”

Sipilällä ja Rinteellä tulinen väittely eduskunnassa: ”Näitä ovat SDP:n keinot – lisää tukia valtion piikkiin”

Eduskunnassa 31 vuotta istunut demari: ”En muista näin vastenmielistä tilannetta”

Petteri Orpo kohautti eduskuntaa – ”Huonommilla kyvyillä työpaikka”

Eero Heinäluomalta raaka ryöpytys: Osaamaton hallitus värjöttelee eduskunnan selän takana

Juha Sipilä eduskunnassa: ”Eniten ovat hyötyneet 100 000 ex-työtöntä – työllistyvän tulot +1000 €/kk”