Yleisradion vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen ei toistaiseksi ole kommentoinut suositun toimittaja-juontaja Susanne Päivärinnan lähtöä Yleltä ja A-studiosta.

Päivärinnan lähin esimies Riitta Pihlajamäki puolestaan on antanut lyhyen kommentin ruotsinkieliselle Ylelle. Jääskeläistä Svenska Ylekään ei ole tavoittanut.

– Susanne on ymmärtääkseni pitkään miettinyt yhtiön jättämistä ja myös saanut työtarjouksia, A-studion Pihlajamäki toteaa.

Ruotsinkielistä toimitustaan lukuun ottamatta Yle ei ole myöskään uutisoinut Päivärinnan lähdöstä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti.

Päivärinta on tuorein lähtijä vyyhdissä, joka kytkeytyy joidenkin Ylen toimituksen jäsenten syytöksiin sisäisestä sensuurista ja taipumisesta poliittiseen ohjaukseen. Myös Päivärinta syyttää erokirjeessään Jääskeläistä sensuurista.

Yle-kohun käydessä kuumimmillaan Susanne Päivärinta haastatteli A-studiossa kriittisesti omaa esimiestään eli juuri Atte Jääskeläistä. Lue lisää: Ylen tähtitoimittaja grillasi omaa pomoaan suorassa lähetyksessä: ”Miksi en saanut kertoa tästä?”