Keskusrikospoliisi (KRP) ei osaa varmuudella sanoa, miltä osin järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi luokiteltu moottoripyöräkerho Cannonball on hajonnut, kertoo Ilta-Sanomat. KRP:n tietojen mukaan ei ole varmassa tiedossa, millä jengin osastoilla on yhä toimintaa.

Tilanne muuttuu KRP:n mukaan päivittäin. Cannonball hajosi heinäkuussa, minkä jälkeen on odotettu, että loikkarit liittyisivät muihin jengeihin tai perustaisivat uuden, mutta on vielä liian varhaista sanoa, onko näin käynyt.

– Tilanne on edelleen hieman päällä, niin voisi sanoa. Mutta sen verran tiedetään, että valtaosa jengin jäsenistä näyttää irtaantuneen, kertoo KRP:n rikosylikomisario Rabbe von Hertzen Ilta-Sanomille.

Hajoamisen syynä on pidetty sisäisiä erimielisyyksiä ja julkisuudessa on liikkunut tietoja siitä, että laukaisevana syynä olisivat olleet johtohenkilö Janne ”Nacci” Tranbergiin henkilöityneet rahariidat ja talousepäselvyydet. KRP sanoo Ilta-Sanomille olevansa perillä kuihtumisen syistä.

– Meillä on hyvä käsitys siitä, mihin se voi ainakin osittain perustua. Yleensä tällaiset eroamiset liittyvät johtamiseen, taloudellisiin seikkoihin tai ihan vain erimielisyyksiin asioista, von Hertzen sanoo lehdelle vaitonaisena yksityiskohdista.

– Ihmisten välisistä suhteista tällaisissa yleensä on kyse.

Lue myös:

IL: Cannonball hajonnut – johtaja istuu vankilassa