Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini haluaa erottaa Jussi Halla-ahon puolueen eduskuntaryhmästä määräajaksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Potkujen syynä ovat Halla-ahon kohua herättäneet Kreikka-puheet. Halla-aho joutui keskiviikkona selittelemään Facebook-päivitystään, jossa hän vaati Kreikan talouskriisin ratkaisemista sotilasjuntalla.

Helsingin Sanomat kertoi myöhemmin Halla-ahon poistaneen kirjoituksensa ja selittäneen asiaa näin: "Tiedoksi, että en oikeasti kannata sotilasjunttaa Kreikkaan. Tarkoitus oli, omassa tyylilajissani, huomauttaa, että demokratiassa on vaikea toteuttaa ikäviä ja kansan vastustamia päätöksiä, vaikka ne olisivat välttämättömiä. Useimmat varmaan ymmärsivät viestin, mutta koska siihen oli helppo tarttua, sen julkaiseminen osoitti huonoa harkintaa, ja siksi olen poistanut sen".

Aiemmin Halla-aho totesi, että "yksinkertainen tosiasiahan on, että demokratia (= vaalit) estää mitä tahansa poliittista hallitusta ryhtymästä mihinkään sellaisiin toimiin, joilla *oikeasti* olisi mitään vaikutusta Kreikan konkurssitalouteen".

Ilta-Sanomien mukaan Soini esittää erottamista eduskuntaryhmälle torstaina. Soini on parhaillaan Venäjällä, missä Ilta-Sanomat häntä jututti.

Lue Halla-ahon Uudelle Suomelle antamat kommentit tästä.