Venäjä on edennyt jalkapallon MM-kisojen puolivälieriin. Se voitti sunnuntaina Moskovassa Espanjan rankkarikilpailussa. Jatkoajan jälkeen tilanne oli ollut 1-1.

Venäjän Sergei Ignashevitsh ohjasi pallon omaan maaliin 12. minuutilla. Artjom Dzjuba tasoitti rankkarista 41. minuutilla 1-1:een ja pelasti Venäjän.

Espanja piti palloa ja Venäjä keskittyi puolustamaan kuin Islanti tai Iran konsanaan. Moinen taktiikka Espanjaa vastaan toimii ainakin välillä. Sen muistaa Suomikin pelattuaan Espanjan kanssa 1-1 -tasapelin MM-karsintaottelussa Gijonissa 2013.

Espanja hakkasi päätään seinään. Siitä kuuluu kunnia Venäjän uhrautuvalle puolustuspelille sekä erinomaiselle joukkuepelille.

Rankkarikisassa Espanjan Koke ja Iago Aspas epäonnistuivat. Kaikki Venäjän vetäjät onnistuivat.

Venäjän jatkopaikka ei ole kaikkien mieleen, koska moisesta pelityylistä kaikki eivät tykkää. Toisaalta monet ovat ihastelleet Islantia ja kehuneet, miten taitavasti Islanti on hyödyntänyt vahvuuksiaan.

Venäjä ja Iran eivät ole valtioina ”yhtä sympaattisia” kuin pieni Islanti. Siksi tunteet vaihtelevat, vaikka pelityyli olisi sama.

Venäjälle paikka MM-kisojen puolivälierissä on kovin saavutus sitten 2008 EM-kisojen, jolloin Venäjä eteni välieriin. MM-tasolla Neuvostoliitto oli kahdeksan parhaan joukossa viimeisen kerran 1982. MM-tasolla Venäjä on saavuttanut kovimman tuloksensa siis 36 vuoteen.

Espanjassa on syytä ryhtyä kunnon jälkipyykkiin. Maan jalkapalloliitto antoi Espanjan päävalmentajalle Julen Lopeteguille potkut kaksi päivää ennen MM-kisojen alkua, koska Lopetegui oli tehnyt sopimuksen Real Madrdin kanssa.

Lopeteguin johdolla Espanja ei ollut hävinnyt yhtään ottelua kahteen vuoteen. Valitettavasti vain isot egot menivät itse pääasian eli jalkapallon edelle. Valmentajavaihdos ei voinut olla vaikuttamatta Espanjan MM-kisafiaskoon.

Venäjä kiittelee espanjalaisten sekoilua.