Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mielestä islamin leviäminen on "vakava haaste" muiden länsimaiden tavoin suomalaisellekin yhteiskunnalle.

- Sen haluan sanoa, että kyllä minua huolestuttaa Euroopan islamisoituminen. Se tuo kielteisiä vaikutuksia. Pelkään, että ennen pitkää se tuo rajoitteita uskonnonvapauteemme. Uskontoon pakottaminen kuuluu ihan toisella tavalla islamiin kuin kristinuskoon, Räsänen sanoo Uudelle Suomelle.

Otollisimpana tarttumapintana hän pitää islamille uskonnollista tyhjiötä, joka Suomessakin kasvaa koko ajan.

- Herkästi islam löytää ne kanavat, jos kristinuskon vaikutus ohenee.

Jyrkistä varoituksistaan huolimatta Räsänen ei kieltäisi minareettien rakentamista Suomeen.

- Tämä on vaikea kysymys, mutta uskonnonvapaus ja oikeus harjoittaa omaa uskoa ovat tärkeitä perusoikeuksia. Kristittynä haluan, että se vapaus on kaikilla ihmisillä.

Perussuomalaiset Nuoret ehdotti tänään, että Suomen pitäisi harkita minareettikieltoa. Järjestö ei näe asiaa uskonnonvapauskysymyksenä, sillä minareettikielto ei estäisi islamin uskon harjoittamista.

Tästä Räsänen on eri mieltä. Hän katsoo kiellon rajoittavan uskonnon harjoittamista ongelmallisella tavalla.

- Samaan aikaan haluan sanoa sen terävästi, että jos verrataan maita, joissa kristinusko ja islam ovat valtauskontoja, niin kyllähän islamilaisessa maailmassa kristittyjen vaino on tavattoman tavallista. Kristityksi kääntymisestä saattaa seurata kuolemanrangaistus puhumattakaan, että kirkkoja voisi vapaasti rakentaa, Räsänen huomauttaa.

- Kristittynä sitä tietysti toivoisin, että jokainen muslimi voisi kääntyä kristinuskoon. Jos ihan näin raakasti sanoo, hän naurahtaa.

Räsäsen mielestä minareettikielto ei ole tehokas keino ääri-islamin rajoittamiseksi. Hän katsoo että kielto saattaisi vain lietsoa radikalisoitumista.

Räsänen huomauttaa, etteivät minareetit edes kuulu "alkuperäiseen islamiin". 1700-luvulla minareettien rakentamista vastustivat wahhabilaiset, jotka huomauttivat, ettei minareetteja ollut profeetta Muhammedin aikanakaan.

Islamilaisista maista tutut, minareeteista kajahtavat rukouskutsut eivät Räsäsen mielestä Suomeen sovi.

- Meillä on niin pieni vähemmistö, että se meni sitten ihan toisuskoisten korville.