Suosittu stand up -koomikko, maailman hauskimmaksi ihmiseksi valittu Ismo Leikola avautuu harmistuksestaan Facebookissa.

Leikola vihjailee, että hänen ”No niin” -vitsinsä olisi varastettu, ja että se kiertäisi netissä hurjalla vauhdilla.

- Mun ehkä koko uran itselleni rakkain stand up -juttu liittyy ilmaisuun NO NIIN. Keksin ja kirjoitin sen aika tasan vuosi sitten, Leikola kirjoittaa.

- Nyt joku on tehnyt samasta ideasta jonkun sanakirja-tekstin joka leviää netissä kuin ebola. Harmittaa aika paljon. Kyseinen pointti on ollut yksi mun meneillään olevan kiertueen kohokohdista ja eniten mieleenpainuvista hetkistä. Pahinta mitä stand up -koomikolle voi tehdä, on pölliä häneltä juttuja ja kertoilla niitä ominaan, Leikola jatkaa avautumistaan.

Vitsissä käydään läpi erilaisia tapoja, joilla suomalainen voi käyttää ”No niin” -ilmaisua ja mitä kaikki eri tavujen painotukset tarkoittavat.

- Voi tietysti olla ainakin teoreettisesti mahdollista, että joku on itsenäisesti keksinyt saman idean, mutta sen verran identtinen on, että aika epätodennäköistä, Leikola kirjoittaa.

Leikolan Facebook-postauksen kommenteissa käytävässä keskustelussa yksi keskustelija kertoo keksineensä sanakirjaidean ja vakuuttaa, ettei vitsi ole kopioitu Leikolalta.

Leikola vastaa keskustelussa, että ”sellaista näköjään sattuu”.