Stand up -koomikko Ismo Leikola kommentoi Uudelle Suomelle Perussuomalainen-lehdessä julkaistua pilakuvaa, jossa on käytetty hänen ns. pankkivitsiään.

Kuvan vasemmalla puolella Leikola kertoo pankkivitsiään ja oikealla puolella ”maailman hauskimmaksi poliitikoksi” nimetty pääministeri Alexander Stubb (kok.) esittää omia näkemyksiään.

- Tämä on ihan perseestä. Jo vuosia sitten päätin, etten sitoudu mihinkään puolueeseen. Minulla ei ole mitään yhteyttä perussuomalaisiin, Leikola sanoo Uudelle Suomelle.

Leikolan mielestä on ongelmallista, jos pilakuvasta saa sellaisen kuvan, että hän kannattaisi jotain tiettyä puoluetta.

- Olen keksinyt tämän idean [pankkivitsin] ihan itse ja olen ylpeä siitä. Olen kyllä sitä mieltä, että jotain tälle [velka-]tilanteelle pitäisi tehdä. Mutta ei se perussuomalaisiin liity. Tosin ymmärrän, että siitä saa hyvän vitsin niille, jotka kritisoivat pankkimaailmaa.

Leikola arvelee, että hänen vitsiään saa lainata pilakuvassa. Hän ei koe, että vitsi olisi suoranaisesti varastettu. Etukäteen hän ei ollut kuitenkaan asiasta kuullut.

- Mutta jos se vitsi omitaan johonkin vaalikampanjaan tai mainokseen, niin sitten siihen pitää puuttua, hän sanoo.

Leikolan pankkivitsi lähti maailmallakin kiertoon sen jälkeen, kun hän voitti kisan maailman hauskimman ihmisen tittelistä.

Pilakuva tässä: