Tulli kertoo, että sillä on käynnissä tehostettu valvonta koskien matkustajien alkoholin maahantuontia Helsingin satamissa. Tulli keskittyy ”ratsiassaan” linja-, henkilö- ja pakettiautoliikenteeseen.

Tarkastusten perusteella on siirretty yhteensä yli 37 000 litraa maahantuotua alkoholia tullin valmisteverotukseen veroharkintaan 75 eri tapauksessa. Veroharkintaan siirretyistä eristä 22 tapauksessa tulli on ottanut haltuun tuodun alkoholin.

Suurin veroharkintaan siirretty alkoholintuontimäärä on ollut yli 1 600 litraa alkoholia ja pienin 23 litraa, tulli kertoo.

Suurin osa tapauksista on vielä selvitysvaiheessa.

- Kuudessa tapauksessa matkustaja on pystynyt antamaan tullille uskottavan selvityksen maahantuotujen alkoholien oman käytön edellytyksien täyttymisestä, kertoo Seppo Raitolahti tullin valmisteverotuksesta.

- Tähän mennessä maksettavaksi määrättyjen jälkiverojen yhteenlaskettu arvo on noin 13 200 euroa, hän sanoo tullin tiedotteessa.

Tullin tehovalvonta alkoi heinäkuun alussa. Valvonnan aikana tulli on puhuttanut 3 423 matkustajaa ja tehnyt 241 tarkastusta.