Ylen Uutisvuoto-ohjelman päätuomari Baba Lybeck on kypsynyt täysin Ylen vastaavaan päätoimittajaan Atte Jääskeläiseen.

Lybeck ei ole Ylen palkkalistoilla, vaan vapaa toimittaja. Hän kuitenkin kuuluu tunnettuihin Ylellä näkyviin ruutukasvoihin.

Lybeck toi tuntonsa esiin eilen Twitterissä kommentoidessaan A-studiota, jossa Susanne Päivärinta tenttasi Jääskeläistä Yleen ja pääministeri Juha Sipilään liittyvästä kohusta.

Lue lisää: Ylen tähtitoimittaja grillasi omaa pomoaan suorassa lähetyksessä: ”Miksi en saanut kertoa tästä?”

– [Tämä] on täysin kestämätöntä. Luottamukseni Atte Jääskeläiseen on täysi nolla, Lybeck tviittasi.

Pääministeri Sipilä totesi Ylen toimittajalle ja Jääskeläiselle perjantaina lähettämissään viesteissä, että hänen arvostuksensa Yleä kohtaan on täysi nolla.

Lybeck koventaa puheitaan entisestään Helsingin Sanomille antamassaan haastattelussa. Lybeck sanoo lehdessä, että hänen mielestään Jääskeläinen ei voi jatkaa Ylen vastaavana päätoimittajana.

Yle-kohun puhjettua esillä ovat olleet useat Ylen nimekkäät toimittajat ja juontajat. Pressiklubin vetäjän Ruben Stillerin nimi nousi esiin heti, kun Suomen Kuvalehti kertoi hänen saaneen varoituksen valmisteltuaan ohjelmaa Sipilän esteellisyysepäilyksistä. Julkisuudessa on voimakkaasti ollut myös itse kohujutun kirjoittanut tutkiva toimittaja Salla Vuorikoski, joka tänään julkaisi pääministerin ja hänen itsensä välisen viestinvaihdon.

Vuorikoski kertoo nyt erikseen, ettei ole pyytänyt eikä saanut lupaa julkaista viestit omassa Facebookissaan.

Lue lisää:

Ruben Stillerin Sipilä-viestien merkitys avautui

Ylen toimittaja julkaisi Juha Sipilän kohuviestit

Lisäksi esillä on ollut myös Ylen politiikan toimituksen entinen päällikkö Pekka Ervasti, jonka työsuhde Ylellä on jo päättynyt. Ervastin nimi oli esillä A-studiossa juttujen hyllyttämisen yhteydessä ja lisäksi hän on antanut tänään haastattelun Maaseudun tulevaisuudelle. Siinä Ervasti sanoo, että Ylessä on sensuroitu juttuja etenkin tämän hallituksen aikana.

Myös A-studion tunnettu toimittaja Susanne Päivärinta otti henkilökohtaisen näkökulman kohuun. Hän kysyi Jääskeläiseltä eilen, miksi häntä kiellettiin kertomasta Sipilän peruneen tulonsa A-studioon.