Helsingin poliisi tiedotti maanantaina tutkivansa Puotinharjun ostoskeskuksen parkkipaikalla lauantaina kello 16–17 tapahtunutta epäiltyä pahoinpitelyä. Tapahtuma aiheutti ostoskeskuksella laajempiakin levottomuuksia.

– Tapahtumat saivat alkunsa ajosuuntiin ja väistämisvelvollisuuksiin liittyvästä erimielisyydestä. Sekä pahoinpitelyn uhri että kaksi rikoksesta epäiltyä ovat 1990-luvulla syntyneitä miehiä, kertoo rikoskomisario Reijo Enqvist Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Alle tunnin kuluttua tapahtuneesta hätäkeskus sai poliisin mukaan ilmoituksen, että joukko ihmisiä oli yrittänyt mennä sisälle yhteen ostoskeskuksen liikkeistä väkisin. Poliisin mukaan heitä ei ollut päästetty sisään, minkä jälkeen kymmenisen henkilöä oli sotkenut liikkeen edustaa ja heitellyt ja potkinut siinä olleita tavaroita. Toiminta ei aiheuttanut poliisin mukaan merkittävää vahinkoa.

Poliisin tiedotteen mukaan paikalla oli vähintään 200 henkilöä ja useita poliisipartioita. Helsingin poliisi on keskustellut asiasta Puotinharjun ostoskeskuksen toimijoiden kanssa.

– Vaikuttaa siltä, että alkukiihtymyksen jälkeen tilanne on rauhoittumassa, toteaa Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponen.

Puotinharjun ostoskeskuksessa sijaitseva Alanya Market -ketju kirjoitti sunnuntaina Facebook-sivullaan pahoittelevansa lauantaina myymälässä sattunutta välikohtausta.

– Olemme ottaneet puhutteluun työntekijämme, jotka ovat olleet millään lailla osallisina asiaan. Jokainen heistä on saanut rangaistuksen sattuneen takia, ketjun Facebook-sivun päivityksessä lukee.

Päivityksen allekirjoituksena oli Alanyan omistaja.

Ketjun päivityksen mukaan ketju ja välikohtauksessa vammoja saanut nuorimies ovat löytäneet yhteisymmärryksen ja sopineet asian. Lisäksi yritys kertoo tehneensä yhteistyötä Itäkeskuksen imaamin kanssa. Imaami on päivityksen mukaan edistänyt asian sopimista ja hoitamista.

– Tämä on meidän osalta erittäin valitettavaa, että pyhänä ramadanina on sattunut tällaista. Me Alanyassa emme suvaitse minkäänlaista väkivaltaa taikka häiriköintiä. Olemme asian kanssa ehdottomia. Mutta kuitenkin virheitä sattuu ja olemme ja tulemme aina olemaan asiakasystävällinen ruokakauppa kaikille asiakkaille, päivityksessä sanotaan.

Alla Puotinharjun Alanya Market -liikkeen Facebook-päivitys välikohtauksesta.

LUE MYÖS:

Sää muuttuu pian: Suursäätilaan tulossa melkoinen muutos

Vaatimus: Bensan hintaa alennettava Suomessa

Kansanedustaja avautuu: ”Olisi reilua pääministeriltä lopettaa tämä poliittinen teatteri ja kiusanteko”