Italian rajuissa koronatilastoissa on viikonloppuna ilmennyt positiivinen valonpilkahdus. Lombardian maakunnan Codognossa, Lodissa sekä Padovan maakunnan Vossa ei enää ole raportoitu uusista tartunnoista.

Italian koronakriisi alkoi juuri näiltä alueilla noin kolme viikkoa sitten. Ensimmäinen potilas, jota Italian media kutsuu ”Mattiaksi”, asuu Codognossa. Hänet voitiin irrottaa hengityskoneesta aikaisemmin tällä viikolla.

Lue myös:

Myös Friuli Venetzia Giulian maakunnassa Gorizian kaupungin pormestari Rodolfo Ziberna kertoi lauantai-iltana, ettei kaupungissa havaittu uusia tartuntoja. Koronavirus levisi alueelle Lombardiaa ja Venetoa hitaammin, mutta maakunta aloitti rajoitustoimet omatoimisesti yli viikko ennen kuin ne laajettiin koko Italiaan.

”Kiitos kaikille, jotka ovat ottaneet toimemme tosissaan ja noudattaneet määräyksiä. Olemme oikealla tiellä”, Ziberna kirjoittaa Facebookissa.

Koko Italian koronaluvut ovat edelleen järkyttäviä, mutta uusimmat tilastot lauantai-iltana julkistaneet viranomaiset näkevät niissäkin pieniä positiivisia merkkejä. Sairastuneita oli Italiassa lauantai-iltana 17 750, eli 2 795 enemmän kuin perjantaina. Koronavirukseen on menehtynyt 1 441 ihmistä. Viruksesta on parantunut 1 966.

”Tartuntojen määrä kasvaa edelleen, mutta hieman hitaammin kuin aikaisemmin. Samalla myös parantuneita on koko ajan enemmän”, Italian hätätilaorganisaation johtaja Angelo Borrelli sanoi tiedotustilaisuudessa.

Lue seuraavaksi:

Italian viranomaiset ovat useaan otteeseen korostaneet, että eristystoimet ja liikkumisrajoitukset vaativat pari viikkoa ennen kuin alkavat tehota. Rajoitukset ulotettiin koko Italiaan vasta maanantaina.

Myös Suomessa saatiin positiivisia uutisia lauantaina, kun Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoi, että ensimmäiset kahdeksan helsinkiläistä koronavirukseen sairastunutta on jo parantunut.

Lue lisää: