Italian keskiviikkona julkaistut koronatilastot puhuvat puolestaan. Tartunnan saaneita oli 28 710 ja virukseen menehtyineitä 2 978. Samaan aikaan myös viruksesta parantuneiden määrä nousi 2 941 ihmiseen.

Pääministeri Giuseppe Conte totesi torstaina Corriere della Seralle, että määräyksiä tiukennetaan jo ennen viikonloppua.

”Lenkkeily ulkona loppuu ja supermarketien aukioloa rajataan. Italialaiset näyttävät nyt viettävän aikaa marketeissa, koska siten he luulevat voivansa kieltää määräyksiä”, pääministeri sanoi.

Napolin alueella Campaniassa maakunnan presidentti Vincenzo De Luca pyysi ja sai keskiviikkona luvan tuoda sotilaat kaduille.

”Ihmiset rikkovat edelleen määräyksiä, joten on tarpeen tuoda asevoimat näkyvästi esille”, De Luca totesi lausunnossaan.

Lue myös:

Armeija tuodaan todennäköisesti kaduille myös Lombardian maakunnassa, jossa koronatartuntoja on ylivoimaisesti eniten.

Italiassa pidetään jo nyt todennäköisenä, että eristysmääräyksiä joudutaan jatkamaan 3. huhtikuuta jälkeen. Viranomaiset korostavat, että jos eristymääräyksiä olisi noudatettu, koronapiikki olisi todennäköisesti saavutettu tällä viikolla. Nyt tähän ei usko juuri kukaan.

”Kuluneen viikon aikana 43 000 ihmistä on saanut syytteen määräysten rikkomisesta”, Italian sisäministeriön kertoo.

Määräysten rikkomisesta seuraa jopa 12 vuoden vankeustuomio, jos rikkojan todetaan sairastavan koronaa. Muutoin seurauksena on noin 250 euron sakko tai kolme kuukautta vankeutta.

Lue seuraavaksi: