Italian sisäministeri Matteo Salvini sulki tiistaina Sisiliassa Mineon siirtolaiskeskuksen, joka aikanaan oli Euroopan suurin ja asutti yli 4000 Välimeren yli tullutta ihmistä. Samalla Salvini kertoi uusista keinoistaan vähentää siirtolaisliikehdintää.

Keskuksessa vielä olleet 152 asukasta siirrettiin Calabriaan toiseen keskukseen, ja tyytyväinen Salvini kuvasi tiistaiaamua erityisen kauniiksi. Deutsche Wellen mukaan paikalla oli tosin myös paikallisia mielenosoittajia, jotka arvostelivat keskuksen sulkemisen vaikuttavan haitallisesti paikalliseen työllisyyteen.

Salvini kertoi vierailullaan, että hän haluaa käyttää laivaston sotilasaluksia siirtolaisten karkottamiseen. Myös ilmavoimien partioiden käyttö on hänen mukaansa harkinnassa.

Lisäksi Italia antaa Libyan rannikkovartiostolle kymmenen moottorivenettä ihmissalakuljettajien vastaisen taistelun avuksi. Italiassa Salvinilla on käynnissä oma taistelunsa estääkseen avustusjärjestöjä tuomasta Välimereltä pelastettuja siirtolaisia Italian satamiin.

Deutsche Wellen mukaan noin 3100 siirtolaista on saapunut Italiaan vuonna 2019.

LUE MYÖS:

Italiassa leimahti riita siirtolaisista – Matteo Salvini joutui rajuun ryöpytykseen: ”Koko maailma keskittyi 54 ihmiseen Välimerellä”

Malta päästi Italian hylkimät siirtolaiset maihin – Saksa ottaa 40 turvapaikanhakijaa, loput jaetaan EU-maihin

Saksalaisministeri vaatii: EU:n aloitettava pelastusoperaatiot Välimerellä – ja Libyassa