Finnairin tekniset toimihenkilöt uhkaavat aloittaa lakon tiistaiaamuna muun muassa irtisanomisten takia. Toimihenkilöunionin mukaan toteutuessaan työtaistelu lopettaisi lentokoneiden huollon.

Finnairin kotimaan ja ulkomaan liikenteen koneet jäisivät TU:n mukaan kentälle tiistaista lähtien.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että työnantajapuoli käsittelee lakonuhkaa maanantaina. Työntekijöiden mukaan työtaistelu alkaa, jos työnantaja ei vedä esityksiään pois maanantaihin klo 16:een mennessä. Finnairista korostetaan, että lakonuhalla ei ole toistaiseksi vaikutusta yritykselle eikä sen asiakkaille.

Työtaisteluun osallistuisi noin 700 Toimihenkilöunioniin kuuluvaa Finnairin teknistä toimihenkilöä.

Lentorahtipalveluissa toimivassa Finnairin tytäryhtiössä Finnair Cargo Terminal Operationsissa kiistellään seitsemän toimihenkilön irtisanomisesta ja 11 toimihenkilön siirtämisestä vasten tahtoaan ylemmiksi toimihenkilöiksi, mikä työntekijäpuolen mukaan heikentäisi heidän työsuhteensa ehtoja.

- Siirto ylemmäksi ei perustu muutoksiin työnkuvassa, vaan yhtiön henkilöstöpolitiikkaan. Sillä heikennettäisiin ihmisten työsuhteen ehtoja, kun siirretyt menettävät muun muassa toimihenkilöiden työehtosopimuksessa sovittuja lisiä, perustelee TU:n sopimusalavastaava Sirpa Lappi tiedotteessa.

Myös Finnairin lentäjien työehtoneuvottelut ovat edelleen kesken. Lentäjät eivät kuitenkaan enää uhkaa lakolla.