Lemminkäisen hallituksen puheenjohtaja Berndt Brunow sanoo Venäjän ja Ukrainan tilanteen näkyvän yhtiön luvuissa, vaikka se ei ainakaan vielä ole vaikuttanut asuntojen myyntiin Pietarissa.

- Venäjällä Ukrainan kriisi ei ole ainakaan vielä vaikuttanut asuntomyyntiin Pietarissa. Toisaalta ruplan heikentyminen näkyy euromääräisessä liikevaihdossa ja liikevoitossa, hän sanoi Lemminkäisen yhtiökokouksessa tänään.

Brunowin mukaan Venäjä oli “suuri pettymys” Lemminkäiselle jo viime vuonna.

Lemminkäinen liittyi nyt niihin suomalaisiin niin sanottuihin Venäjä-yhtiöihin, jotka varoittavat Ukranan kriisin saattavan näkyä toiminnassaan tai tuloksessaan.

Viime viikolla Nokian Renkaat pudotti arviotaan koko vuoden kehityksestä Venäjän tilanteen takia. Se on ensimmäinen pörssiyhtiö, joka on antanut virallisen tulosvaroituksen Venäjän takia.

Stockmann on myös ilmoittanut, että ruplan voimakas heikentyminen, venäläiskuluttajien ostovoiman alentuminen sekä Venäjälle asetettavat talouspakotteet ja niiden mahdolliset vastatoimet pakottavat harkitsemaan tarkoin koko yhtiön tulevia strategisia valintoja.

Lisäksi Konecranes arvioi yhtiökokouksen yhteydessä Ukrainan kriisin heikentävän liikevoittoa noin 6 miljoonaa euroa tänä vuonna.

Tiistaina Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula puolestaan sanoi omassa yhtiökokouspuheenvuorossaan, että yhtiön voi olla vaikea päästä 500 miljoonan euron liikevoittotavoitteeseensa Venäjällä.