Kansanedustaja James Hirvisaari (ps.) syyttää Suomen ylimpiä oikeusasteita ”mielenmaailmaltaan poliittisesti korruptoituneiksi”. Korkein oikeus eväsi viime viikolla Hirvisaarelta luvan valittaa hovioikeudelta saamastaan tuomiosta.

Hirvisaaren mielestä hänen ja puoluetoveri Jussi Halla-ahon tuomiot kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ovat poliittisia.

–Sen lisäksi, että syytetyt ovat perussuomalaisia, kaikille näille tapauksille on yhteistä se, että tekstit on väännetty kieroon ja ymmärretty oikeudessa tahallisesti väärin ja joka ikistä muslimia koskeviksi. On vain kaksi vaihtoehtoa: joko äly tai moraali pettää, Hirvisaari väittää blogissaan.

Hirvisaaren mielestä islam on Suomessa tabu, jota ei saa kritisoida. Hän antaa ymmärtää lopettavansa tästä tabusta kirjoittamisen.

–Luulen, että olen oman osani tehnyt. Islamista keskustellaan enemmän kuin ennen, ja uskoakseni informaatio sen uhkakuvista jatkaa leviämistään ihmisten keskuudessa, Hirvisaari sanoo.

Entinen vihreiden kansanedustaja, nykyinen Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen tutkimusjohtaja Jyrki Kasvi hämmästelee Hirvisaaren väitteitä.

–Siitä onkin aikaa, kun Suomessa on eduskuntatasolla kutsuttu oikeuslaitosta poliittisesti korruptoituneeksi. Kritiikin kohde on joka tapauksessa väärä, sillä oikeuslaitos vain tulkitsee eduskunnan säätämiä lakeja, Kasvi vastaa Hirvisaarelle tämän blogiin kirjoittamassaan kommentissa.

–Jos kansanedustajan mielestä jokin tuomio on epäoikeudenmukainen, hänellä on ainutlaatuinen mahdollisuus muuttaa niitä lakeja, joihin tuomio perustuu - ei tarvitse edes soittaa kansanedustajalle ja kertoa kokemastaan vääryydestä, Kasvi lisää.

Hirvisaari vastaa Jyrki Kasvin tietävän hyvin, että lakien muuttaminen ei ole niin helppoa kuin tämä antaa ymmärtää.

–Yksittäisen kansanedustajan lakialoitteet menevät aniharvoin läpi, ja hallituksen esitykseksi lakimuutosta on näillä näkymin turha edes toivoa, Hirvisaari kirjoittaa.