Jokerit tiedotti perjantaina omistajavaihdoksesta. Jari Kurri on seuran uusi omistaja ja puheenjohtaja.

Hjallis Harkimon aika Jokereissa päättyy. Hjallis ehti olla Jokereiden omistajana 28 vuoden ajan.

Vuonna 2013 Harkimo teki radikaalin liikkeen siirrettyään Jokerit KHL-liigaan. Siitä lähtien Jokerit on tuottanut yli kymmenen miljoonan euron edestä tappiota kaudessa. Tappiot on kuitattu venäläisomistajien toimesta.

Kurrin mukaan Jokereiden strategia muuttuu.

- Haluamme tueksemme merkittäviä suomalaisyhtiöitä, jotka ovat jo aiemmin olleet tukemassa seuraamme ja joiden avulla voimme edelleen kehittää taloudellista ja urheilullista suoritustamme. Kesän aikana esittelemme uuden strategiamme seuran uuden aikakauden alkamisen merkiksi, Kurri toteaa tiedotteessa.

KHL:ään on lähivuosina tulossa palkkakatto. Se helpottanee Jokereiden asemaa kilpailussa, mutta seuran liikevaihto ei siitäkään huolimatta riitä lähellekään positiivista tulosta, jos pelaajien palkat aiotaan pitää Jokereissa KHL:n palkkakaton tasolla.

Hjallis Harkimo keskittyy jatkossa kansanedustajan työhönsä sekä bisneksiinsä.

- Olen kiitollinen, Gennadi Timtshenkolle ja Roman Rotenbergille pitkästä yhteistyöstä, jota on tehty Jokereiden eteen. Nyt Jari Kurri pääsee aloittamaan puheenjohtajana puhtaalta pöydältä, mikä on äärimmäisen tärkeää seuran tulevaisuuden kannalta. Olen varma, että Jari jokerilegendana, monivuotisena hallituksen jäsenenä sekä urheilupuolen johtajana pystyy viemään seuran toimintaa kokonaisvaltaisesti eteenpäin tulevina vuosina, Harkimo toteaa.