Jääkiekkoseura Jokerit siirtyy sataprosenttisesti Jari Kurrin omistukseen. Entinen NHL-pelaaja ja Stanley Cup -voittaja on toiminut Jokerien general managerina.

Enemmistön Jokereista omistanut liikemies ja kansanedustaja Harry Harkimo kertoi seuran perjantaina Hartwall-areenalla. Jokereiden muut omistajat ovat olleet venäläis-suomalaiset liikemiehet Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg.

Harkimo totesi perjantain tiedotustilaisuudessa, että hän eroaa tulevaisuudessa Jokereiden hallituksesta ja halliyhtiön hallituksesta, mutta ei tule jättämään Jokereita kokonaan. Harkimo jatkaa kuitenkin Jokerien hallituksessa tilapäisesti.

”Pyrimme tekemään asioita paremmin. Teemme työtä suomalaisten yritysten kanssa”, Jari Kurri linjasi.

Kurri kertoi myös, että joukkueen rahoituskuvioista käydään parhaillaan neuvotteluja.

Venäjän KHL:ssä pelaavan Jokerien taustayhtiö Jokerit Hockey Club Oy on viime vuosina tehnyt rumat tappiot. Viime vuonna yhtiö teki 12,2 miljoonan euron liikevaihdolla 12,5 miljoonaa euroa tappiota.

Vuosina 2014–2018 tappiota kertyi noin 60 miljoonaa euroa. Tappiota on paikattu runsain pääomalainoin.

Vuodesta 1991 asti Jokerit omistanut Harkimo oli jo kauan kertonut etsivänsä ostajaa osuudelleen, mutta uuden omistajan löytäminen osoittautui hankalaksi. Viime joulukuussa Harkimo kertoi kaupan tapahtuvan ”pomminvarmasti”.

LISÄÄ AIHEESTA:

Jokereiden toivo KHL:n palkkakatossa – missä on uusi omistaja?

Hjallis Harkimon yrityksistä moni kuralla tai toimettomia – ”Yksi kaveri tutkii miten näitä lopetetaan”