Jari-Matti Latvala ajoi Toyotallaan Monte Carlo-rallissa toiseksi ja Ruotsin rallissa voittoon. Odotukset nousivat menestysten myötä korkealle, vaikka todellista tasoa ei vielä mitattukaan soralla tai asvaltilla.

Meksikossa Toyota palasi tylysti arkeen. Korkea ilmanala vaikutti moottoriin liikaa ja ylikuumenemisen takia Latvala joutui ajamaan perjantaina erikoiskokeilla siirtymäasetuksilla. Tasoitusta tuli tietysti paljon, eikä kunnon sijoituksiin ollut mahdollisuuksia.

Latvalan ja Toyotan toisen kuskin Juho Hännisen osalta kisan loppu oli enää vahinkojen minimointia. Latvala ajoi maaliin kuudentena ja Hänninen seitsemäntenä.

Kisan voittajalle Kris Meekelle Latvala hävisi lähes viisi minuuttia. Tulos kertoo osaltaan uutena tallina tällä kaudella aloittaneen Toyotan vaikeuksista. Montessa ja Ruotsissa ei ajettu normiolosuhteissa, mikä hieman vääristi kuvaa Toyotan mahdollisuuksista taistella mestaruudesta.

Meksikon rallissa voittoon ajoi Citroen-kuski Kris Meeke. Hän oli mokata kisansa pahemman kerran ajettuaan viimeisellä erikoiskokeella ulos tieltä, mutta pystyi ajamaan pätkän loppuun ja päihitti toiseksi ajaneen Sebastien Ogierin 13,8 sekunnilla. Thierry Neuville oli kisassa kolmas.

Ogier nousi MM-sarjassa kärkeen. Latvala on toisena kahdeksan pistettä perässä.

Seuraava kisa ajetaan Korsikassa asvaltilla. Testeissä Toyotalla on ollut asvaltilla ongelmia kilpailukyvyssä, joten Latvalaa ei voi pitää siellä suosikkina.

Hännisen vauhti ei ole alkukaudella vakuuttanut. Toyotan riveissä on myös Esapekka Lappi, joka pääsee pian tositoimiin. Lapin kilpailukyky Hänniseen verrattuna tulee ratkaisemaan Hännisen uran kohtalon.