Jari-Matti Latvalan viides sija ja neljä lisäpistettä Power Stagelta olivat Argentiinan MM-rallin paras suomalaisanti tällä kertaa.

Kaksi autokuntaa kolmesta startanneesta suomalaisparista näki tällä kertaa Argentiinan MM-rallin maalin. Esapekka Lapin raju kaato perjantaina oli muistutus lajin petollisesta luonteesta. Lapinkin tilanteessa tosin selvittiin säikähdyksellä, sillä kuljettajakaksikko tai katsojat eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Ralliin jäi tämän jälkeen suomalaisista taistelemaan Jari-Matti Latvala ja Teemu Suninen. Uransa 200. MM-rallin Argentiinassa ajanut Latvala lähti kisan päätöspäivään taistelumielellä, ja pystyi nousemaan yhden sijoituksen verran venyttyään ohi Hyundai-konkari Dani Sordosta.

Latvalalla eroa kisan voittaaneeseen Thierry Neuvilleen kertyi 1.21,1 minuuttia.

- Tavoite oli, että ainakin viidenneksi nousemme, ja sen myös teimme. Muutama pieni virhe tuli Power Stagella, ja siinä Ogier pääsi rokottamaan. Mutta onneksi Chilen ralli on melko pian, joten siellä pääsemme korjaamaan tilanteen, Latvala toivoo.

Kahden viikon kuluttua ajettavaan Chilen ralliin Latvala lähtee vapautunein mielin. Kaikki on yhä auki, vaikka sijoitus MM-pistetilanteessa ei vielä kohentunut seitsemättä sijaa korkeammalle.

- Kyllähän se sikäli maistuu hyvältä, että pystyimme perjantain ongelmien jälkeen nousemaan, ja kääntämään rallimme tuloksellisesti parempaan suuntaan. Nyt sain fiiliksen päälle, joten tosissaan ajetaan kilpaa jatkossakin. Automme on nopea, ja sillä voi voittaa joka paikassa, joten heti Chilessä pistetään kunnolla kampoihin.

Teemu Suniselle ralli Argentiinassa oli vasta toinen kerta, mikä näkyi tuloksissa teknisten ongelmien ohella. Suninen kärsi erinäisistä ongelmista matkan varrella, eikä sijoitus lopulta rallin maalissa ollut seitsemättä sijaa korkeampi.

Eroa kärkeen kertyi 4.57,3 minuuttia.

- Tämä oli nyt poikkeuksellisen haasteellinen ralli meille. Ei ollut kovin hyvää vauhtia, eikä ongelmat jättäneet meitä rauhaan tänäänkään. En kuullut Markon (kartanlukija Salminen) lukemia nuotteja kuin osittain, eikä silloin tietysti pysty ajamaan läheskään täysillä. Harmi homma, mutta näin tämä kisa meni tällä kertaa.

Seuraavana vuorossa on niin ikään Etelä-Amerikan mantereella ajettava Chilen osakilpailu 9. - 12.5. Kyseessä on kaikille uusi kilpailu, sillä maassa ajetaan MM-ralli vasta ensimmäistä kertaa.