Yrittäjänä ja radiojuontajana tunnettu Jari Sarasvuo on alkanut epäillä henkilökohtaisestikin tuntemansa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen politiikkaa.

Sarasvuo edusti ”pääomaa” eli omistavaa luokkaa Radio Helsingin ohjelmassa Päivystävä anarkisti, jossa keskusteltiin yhteiskuntaluokista ja luokkapolitiikasta Suomessa. Ohjelman juontaja, tunnetuimpiin suomalaisanarkisteihin kuuluva Suvi Auvinen, kuvasi Sipilän hallituksen toimia ”törkeäksi luokkapolitiikaksi”. Hallitus on muun muassa äskettäin päättänyt sosiaalietuuksien mittavista leikkauksista.

Sarasvuo uskoo, että Sipilä ja hallitus toimivat vilpittömästi ja hyvin aikein.

– Haluan vain sanoa, että tunnen henkilökohtaisesti Juha Sipilän ja olen käynyt hänen kanssaan useita henkilökohtaisia keskusteluja kauan ennen kuin hän koskaan päätti lähteä politiikkaan, Sarasvuo sanoi.

– Ei hänellä ole pahaa tahtoa köyhää vastaan. Tiedän tämän niin monesta luottamuksellisesta keskustelusta – tiedän, että hän ei ole paha.

Myös ulkoministeri Timo Soinin (ps.) Sarasvuo kertoi tuntevansa samassa taloyhtiössä asuneena.

– Viimeksi kun näin hänet, niin hän oli ihan selvästi ihmisten joukossa. Eivät nämä ihmiset halua pahaa heikolle.

Hallituksen politiikkaa Sarasvuo on kuitenkin alkanut epäillä. Hän arveli muun muassa, että ”tokkopa kuuden minuutin päivittäisellä työajan pidennyksellä näitä ongelmia ratkaistaan”.

– Minua on alkanut epäilyttää se politiikka, millä ne [hallitus] luulevat auttavansa tätä yhteiskuntaa ja heikkoa. Tähän on pakko lisätä: jos me tuotamme ihan oikeasti lisää kärsimystä heikoille, se tulee maksuun, Sarasvuo totesi.

– Se, että lisätään heikossa asemassa olevien ihmisten kärsimystä ja kuvitellaan, että siitä seuraisi jotain hyvää omistavalle luokalle, on ihan rehellinen ajatteluvirhe. Vaarallinen ja epäinhimillinen ajatteluvirhe, Sarasvuo sanoi viitaten sosiaalisiin ongelmiin sekä Suomessa että globaalisti.

Päivystäväksi anarkistiksi julistautunut Auvinen totesi, ettei ”pahojen miesten kerhoa” tarvitakaan siihen, että heikkojen asema heikentyy entisestään. Siihen riittää hänen mukaansa vain päättäjien vakaa usko tietynlaiseen ideologiaan, esimerkiksi leikkausten ja säästöjen yhteiskuntaa auttavaan vaikutukseen.

Sarasvuo julisti 2000-luvun alussa ”verokapinaa”, koska yritysverotusta oli kiristetty. Nyt hän katsoo, että yritysten elämää on helpotettu riittävästi muun muassa veroalennuksin.

– Nyt on meidän vuoro [antaa takaisin yhteiskunnalle], Sarasvuo lähettää viestin yritysjohtajille.

Lue myös: Varoitus: 10 000 suomalaista putoamassa köyhyyteen – ”Maallemme häpeälliset leipäjonot pitenevät”