Suomen tennisässä Jarkko Nieminen ilmoitti tiistaina lopettavansa uransa tämän kauden jälkeen. Yllätyksenä ilmoitus ei tullut.

– Tämä kausi tulee olemaan minun viimeiseni ammattilaisuralla. Vielä pitäisi ottaa mahdollisimman menestyksekäs loppukiri, Nieminen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Nieminen on Suomen kaikkien aikojen ylivoimaisesti menestynein tennispelaaja. Parhaimmillaan hän oli kesällä 2006, jolloin oli ATP-listalla peräti 13:s.

Nieminen myös voitti kaksi ATP-turnausta. Toisen Aucklandissa 2006 ja toisen Sydneyssä 2012. Grand Slam –turnauksissa hän oli parhaimmillaan puolivälierässä Wimbledonissa 2006.

Ammattilaistasolla Nieminen on pelannut 14 vuoden ajan. Se on merkittävä saavutus. Onhan tennis maailman suosituimpia urheilulajeja, jossa kilpailu on äärimmäisen kovaa.

Suomessa Nieminen on kyllä nauttinut arvostusta, mutta välttämättä hänen menestystensä arvoa ei ole osattu nostaa riittävän korkealle jalustalle. Tenniksessä menestyminen kansainvälisellä huipulla on huomattavasti haastavampaa kuin hiihdossa, keihäänheitossa tai jääkiekossa.

Harrastajien määrä kertoo tästä faktasta osaltaan. Niemisen kansainvälistä menestystä voidaan verrata Jari Litmasen tai Sami Hyypiään menestykseen jalkapallossa.

Niemistä on syytä pitää Suomen historian yhtenä merkittävimmistä urheilijoista, vaikka maailman terävimpään kärkeen hän ei koskaan yltänytkään. Hän jättää Suomen tennikseen merkittävän tyhjiön. Toivottavasti Nieminen on tulevaisuudessa Suomen tenniksen käytössä valmentajana tai konsulttina.