Useat eturivin poliitikot tuomitsevat uhkausviestin, joka on lähetetty sdp:n kaupunginvaltuutetulle Abdirahim ”Husu” Husseinille.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Hussein kertoi saamastaan vihapostista Twitterissä ja Facebookissa. Kirje oli osoitettu Husseinille valtuustoon. Sen sisällä oli hirttoköysi ja rasistisia sanoja sisältänyt kirje. Voit katsoa Husseinin viestistä jakaman kuvan jutun lopusta.

Kirje loppuu sanoihin, joiden mukaan Ku Klux Klan tulee näyttämään Husseinille kaapin paikan.

Hussein kertoi jo eilen keskiviikkona muun muassa Ylelle tekevänsä vihapostista rikosilmoituksen. Hän on saanut tukea somessa.

”Aivan järkyttävää! Hirveää. Rikosilmoitus”, tvittaa sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas).

”Tuo on sairasta. Rikosilmoitus kannattaa tehdä. Voimia”, tviittaa kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala.

”Ei kamalaa! Nyt rikosilmoitus tuosta ihan välittömästi. Kaikki tukeni sinulle, Husu!” tvittaa vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo.

”Surkeaa ja törkeää. Emme halua Suomea, jossa politiikkaa tehdään pelottelulla ja uhkailulla”, tviittaa sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.

”Järkyttävää ja raukkamaista. Voimia sinulle! Ei anneta pelolle valtaa”, tviittaa eduskunnan 1. varapuhemies Tuula Haatainen (sd).

Järkytyksensä ovat Twitterissä jakaneet myös muun muassa keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen, vihreiden konkaripoliitikko Satu Hassi, Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed (vas), kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok) ja keskustan Eeva Kärkkäinen, joka toimii valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk) erityisavustajana.

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs (vihr) totesi keskiviikkona, että vastaavat uhkaukset eivät jakaudu kaikille tasaisesti, vaan vähemmistöt ja naiset saavat niitä paljon valtaväestön miehiä enemmän.

”Siksi tarvitaan solidaarisuutta. Kaikkien oikeus osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon on kaikkien asia!” Kivekäs tviittasi.

Hussein nousi otsikoihin kesällä tviitattuaan olevansa sitä mieltä, että kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät sekä kannattajat ovat rasisteja. Poliisi selvitti asiaa ja totesi, ettei kannanotto anna aihetta esitutkinnan käynnistämiselle.

LUE LISÄÄ: Nyt tuli päätös: Husu Husseinin kohutviitistä ei aloiteta esitutkintaa