Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar keräsi kuntavaaleissa ensi yrittämällä yli 4700 ääntä ja oli koko maan kärkikymmenikössä ja kolmas vihreiden listalla. Hän sanoo olevansa mykistynyt luottamuksesta. Vihapuhe kuitenkin varjosti Yanarin kampanjaa.

- Kiitos kaikille helsinkiläisille tästä uskomattomasta luottamuksesta. Mietin tuossa juuri, että muutin tähän kaupunkiin 14-vuotiaana ja tämä kaupunki valitsi minut 27-vuotiaana kansanedustajaksi ja 29-vuotiaana valtuutetuksi, hän sanoi Uudelle Suomelle.

-Ei tässä ole mitään järkeä, olen tosi iloinen ja tosi kiitollinen.

Hän sanoo, että koko Suomen eteen on upeaa tehdä työtä. Yksi hänen suurista tavoitteistaan on muuttaa Helsingin politiikka progressiivisemmaksi.

Hän huomauttaa, että jos Helsingin politiikka muuttuu, se vaikuttaa koko valtakunnan politiikkaan.

Maahanmuuttajataustaisten poliitikkojen kuntavaalikampanjoita ovat varjostaneet vihaviestit, joita ovat saaneet muutkin kuin Ozan Yanar ja joista on puhuttu julkisuudessa.

-Vihaviestejä on alkanut tulla aivan järkyttävästi, tämä ei ole se Suomi mihin olen muuttanut, Yanar sanoo Uudelle Suomelle.

-Muotoilen sen näin: En olisi ikinä uskonut, että näin hienossa ja sivistyneessä maassa olisin itse kohdannut mitään tällaista.

Hän huomauttaa, että kyse on valtavista massoista, joka kohtaa vihapuhetta joka ikinen päivä.

-Tämä vaikuttaa jokaisen ja tosi monen ihmisen arkeen. Vihapuheen on pakko loppua ja tämän eteen pitää tehdä duunia.