Turussa sijaitsevat Kakolan vankilarakennukset on myyty. Jättikauppa vaatii vielä valtioneuvoston hyväksynnän. Uuden omistajan, Verkaranta Kiinteistöjen hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala kertoo Uudelle Suomelle, että yhtiön suunnitelmat Kakolan suhteen ovat jo suhteellisen pitkällä.

- Pääasiassa asuntoja, julkisia palveluita, liiketiloja, asumista palvelevia toimintoja, Ojala kertoo uusista suunnitelmista.

- Paljon riippuu viranomaisista, mitä päästään sinne rakentamaan. Sehän on suojelukohde, se edellyttää tietysti viranomaisten kanssa neuvotteluja, hän lisää.

- Jos uudisrakennusoikeus kaikki käytettäisiin, jotain vanhaa pitäisi purkaa. Meillä on ykkösajatus se, että vanhat säästettäisiin jopa kokonaisuudessaan, jos se on mahdollista, Ojala kertoo.

Ojalan mukaan rakennuksiin on suunniteltu asuntoja yksiöistä suuriin asuntoihin.

- Tässä kaupassa on aika monen kerrostalon verran uudisrakennusoikeutta ja ne on tietysti asuntoja sitten joka tapauksessa kaikki.

Hän ei suoraan puhu luksusasunnoista, mutta toteaa paikan olevan ainutlaatuinen.

- On selvää, että ei Turku-nimisestä kaupungista tämän hienompaa paikkaa voi löytyä, hän sanoo.

Ojala kuvailee yhtiötä pieneksi perheyhtiöksi, joka on tehnyt vanhojen rakennusten käyttötarkoituksen muutoksia ja peruskorjauksia vuodesta 1980. Ojala kertoo, että ehti jo itse jäädä eläkkeelle, mutta Kakola-kauppa muutti suunnitelmat.

- Tätä Kakolaa kun tarjottiin, en voinut sanoa ei. Kakola on ollut niin pitkään tyhjillään, että aivan hirvittää, että sille ei olisi saatu mitään aikaiseksi. Koska olen lapsuuteni viettänyt kyseisen yleisen vankilan liepeillä, asunut ensimmäiset 10 ikävuottani siinä lähistöllä ja paljon viettänyt aikaani vankilan porttien ympärillä, niin siinä on tällainen järjetön tunneside. Ei niinkään taloudelliset intressit olleet niinkään kysymyksessä, Ojala kertoo.