Ilmatieteen laitos varoittaa hyvin haastavista liikenneolosuhteista eteläisessä Suomessa huomenna torstaina. Suomeen tulee voimakas lumisadealue ja lunta tulee vuorokaudessa jopa 20 senttimetriä.

Uudellamaalla lunta tulee yli 20 senttimetriä keskimäärin kerran kolmessa vuodessa, Ilmatieteen laitos kertoo.

Ilmatieteen laitos kehottaa kahdenkin meteorologin suulla miettimään, voisiko torstaina pitää etätyöpäivän tai lomapäivän.

”Huomiselle on odotettavissa hyvin haastavat olosuhteet liikenteeseen, joten kannattaa miettiä, onko mahdollisuus pitää esimerkiksi etäpäivä ja lähteä ollenkaan liikenteeseen”, sanoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi laitoksen videolla, jonka näet alempana jutussa.

Meteorologi Eerik Saarikalle sanoo puolestaan Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa, että liikenteeseen tulee ongelmia, ”varsinkin jos niihin ei varauduta riittävästi esimerkiksi varaamalla runsaasti aikaa työmatkoihin ja pitämällä vapaa- ja etätyöpäiviä".

VR on jo varoittanut myöhästymisistä ja kertonut lähijunavuorojen perumisista: Jättipyry tulee Suomeen: Nyt varoittaa VR – osa junavuoroista perutaan suosiolla

Myös Finnair peruu lentoja: Jättipyry: Nyt peruu Finnair

Ilmatieteen laitoksen videolla kerrotaan myös, minne alueelle lunta on tulossa eniten.

Keskiviikkoillasta alkaen Kotka–Hanko-alueen välillä lumikertymä tulee olemaan vuorokaudessa 15–20 senttimetriä, ilmatieteen laitoksen meteorologi kertoi Periscope-videolla. Senkin jälkeen lunta vielä sataa huomenna torstaina. Turku–Tampere–Lappeenranta-linjan eteläpuolella lumikertymä on 24 tunnissa 8–15 senttimetriä ja tämän linjan pohjoispuolella vain muutamia senttejä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisadealue saapuu Suomeen keskiviikkoiltana kello 19 alkaen. Lumisade kestää aina huomiseen iltapäivään asti myös maan eteläosissa, mutta painopiste siirtyy huomisen aikana maan itäosiin.

Meteorologin mukaan etenkin pääkaupunkiseudulla lumisade on pahimmillaan aamuyön tunteina ja vielä aamuruuhkan aikaan.

Katso Ilmatieteen laitoksen video tästä: