VR kertoo varautuvansa myöhästymisiin kaukojunaliikenteessä huomenna torstaina. Osa lähijunavuoroista perutaan jo etukäteen. Eteläiseen Suomeen on ennustettu poikkeuksellisen runsasta lumisadetta lähipäiville.

LUE LISÄÄ: Eteläiseen Suomeen pamahtaa 15–20 cm lunta – Kannattaa jopa jäädä kotiin

”Osa lähiliikenteen junavuoroista jätetään ajamatta torstaina 17.1.2019. Kaukoliikenteen vuoroja ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin”, VR tiedottaa.

HSL-liikenteessä harvennettu vuorotarjonta koskee A-, K- ja Y-junia. A-junat ja K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälillä. Pidennetyllä vuorovälillä mahdollistetaan vaihteiden lumityöt ja pyritään varmistamaan, että muu liikenne voitaisiin ajaa aikataulussa. A- ja K-juniin lisätään paikkakapasiteettia palvelutason ylläpitämiseksi.

”Helsingin ja Turun välillä sijaitsevan rantaradan junaliikenne pyritään turvaamaan perumalla reitin Y-junat, poikkeuksena Karjaalta klo 5:43 lähtevä Y8570-juna, joka ajetaan myös huomenna. Lisäksi Riihimäki–Helsinki-välillä kulkevat D-junat ja R9693-juna Helsingistä Riihimäelle klo 15:51 perutaan”, VR kertoo.

VR kehottaa tarkistamaan lähtöajat ja mahdolliset muutokset Reittioppaasta etukäteen.

Kaukoliikenteessä kannattaa varautua ongelmiin.

”Kaukoliikenteen junavuorot pyritään ajamaan normaalien aikataulujen mukaan. VR kehottaa matkustajia tarkistamaan junien aikataulut etukäteen, varautumaan lisämuutoksiin ja varaamaan malttia liikenteeseen”, VR tiedottaa.

Iltalehti kertoi tänään, että lumisateet alkavat keskiviikkoiltana Turussa kahdeksan aikoihin illalla. Lunta sataa Suomessa lähes kaksi vuorokautta yhtä soittoa niin, että viimeiset sateet saadaan Itä-Suomessa perjantai-iltana.

Ilmatieteen laitoksen mukaan etelässä lumisade voi olla hyvinkin runsasta aamuyöstä lähtien.