Yhdysvaltain osakemarkkinoille kertyy keskiviikkona virallisesti pisin nousuputki kautta historian. Jenkkiosakkeet ovat nousseet vuoden 2009 maaliskuun yhdeksännestä päivästä lähtien. S&P 500 -indeksin nousukausi tulee keskiviikkona kestäneeksi 3453 päivää, mikä on kaikkien aikojen pisin nousukausi.

S&P 500 -indeksi on näiden vuosien aikana tuonut yli 300 prosentin tuoton sellaisille sijoittajille, jotka ovat omistaneet indeksin osakkeita koko nousukauden ajan.

Analyytikoilla ei ole kuitenkaan yhtenäistä käsitystä siitä, kuinka kauan nousu voi jatkua. Jotkut uskovat, että jenkkiosakkeilla on vielä varaa nousta.

“Tariffeista kauppasotiin, inflaatioon, korkokäyrän kaventumiseen ja maailmanlaajuiseen talouskasvun hidastumiseen. Uutisotsikot heittävät jatkuvasti epäilyksen varjoa nykyisen syklin ja nousumarkkinan jatkumiselle. Vaikka näkyvissä on useita mahdollisia kompastuskiviä, uskomme, että tankissa on edelleen runsaasti bensaa jäljellä nousumarkkinan jatkumiselle”, finanssiyhtiö LPL Financialin strategit kirjoittavat Marketwatchin mukaan.

“Todelliset laskumarkkinat liittyvät yleensä lamaan enkä näe sellaista kulman takana”, sijoitusjohtaja Walter Todd finanssiyhtiö Greenwood Capital Associatesilta kommentoi uutistoimisto Reutersille.

Jotkut sijoittajat ovat pessimistisempiä ja he pitävät esimerkiksi yritysten velkataakan kasvamista vaaran merkkinä. Sijoittajat myös pelkäävät osakemarkkinoiden lopulta kärsivän noustuaan viime vuonna Yhdysvaltain verouudistuksen tukemana.

“Taloustilanne on vahva, mutta varoitusmerkkejä on nähtävissä kasvavissa määrin”, päämarkkinastrategi Oliver Pursche sijoitusyhtiö Bruderman Brothersilta kommentoi Reutersille.

“Kaksi viimeisintä laskumarkkinaa ovat olleet äärimmäisimmät laskumarkkinat, jotka olemme koskaan nähneet. Kaikki laskumarkkinat eivät voi olla näin äärimmäisiä”, sijoitusyhtiö Bespoke Investment Groupin yksi perustajista Paul Hickey kommentoi.