Jenni Kangas saavutti paikan keihäänheiton EM-finaaliin. Kangas paiskasi karsinnassa kotimaisen kärkituloksen 59,96.

Karsintaraja jäi 54 sentin päähän, mutta vain neljä naista rikkoi karsintarajan. Pisimmälle karsinnassa heitti Saksan Christin Hussong, jonka paras kaari kantoi 67,29.

– Mulla on vielä taskussa pari metriä. Molemmat 59-metriset olivat sellaisia matalia adrenaliiniheittoja. Viimeisessä tuntui, että tukijalka luisti. Pitää vielä miettiä piikkarin piikkejä, jos finaaliin pääsen, Kangas sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Naisten keihäässä riittää Suomella perinteitä. Heli Rantanen on voittanut olympiakultaa, Tiina Lillak MM-kultaa sekä olympiahopeaa, Päivi Alafrantti EM-kultaa, Kaisa Parviainen olympiahopeaa ja Mikaela Ingberg MM- sekä EM-pronssia.

Viime vuosina naisten keihäs on kulkenut Suomessa kuitenkin alamaissa. Esimerkiksi Sanni Utriaisen itku haastattelussa harakoille menneen suorituksen jälkeen varasti shown Rio de Janeiron olympialaisissa.

Jos Kangas ylittää finaalissa perjantaina 60 metriä, on se mukava piristysruiske lajille pahan taantuman jälkeen.

Naisten kiekonheiton karsinnassa suomalaisilla meni mollivoittoisesti. Sanna Kämäräinen ja Salla Sipponen jäivät kauas parhaasta tasostaan, jolla molemmat olisivat menneet finaaliin.

Kämäräinen oli karsinnassa 19:s heitettyään 54,76. Sipposen tulos 54,00 riitti 21. sijaan.

Finaaliin pääsi tuloksella 56,52. Sekä Kämäräinen, että Sipponen ovat tällä kaudella heittäneet pidemmälle, Kämäräisen kauden paras on 56,96 ja Sipposen 58,36.

Helena Leveelahti jäi hänkin finaalista rannalle. Nuorten MM-kisoissa mitaleille yltänyt Leveelahti heitti 53,66.

Elmo Lakka eteni 110 metrin aidoissa välieriin ajalla 13,75. Tällä kaudella Lakka on aitonut ennätyksekseen 13,67.