Meksikon poliisi on pidättänyt Cihihuahuan huumekartellin johtajan Jose Antonio Acosta Hernandezin. Hernandez pidätettiin lehtitietojen mukaan Juarezin kaupungissa.

Juarez on Meksikon huumesodan päänäyttämö. Kaupungin halki kulkee suuri osa Etelä- ja Pohjois-Amerikan välisestä huumeliikenteestä. Liikenteen suunta on pääasiassa pohjoiseen.

Hernandez on tunnustanut tilanneensa jopa 1 500 ihmisen murhan joko maksamalla tappajille tai määräämällä heidät töihin kuukausipalkalla. Miehen asema La Linea -rikollisjärjestön johdossa on huolestuttanut poliisia jo pitkään.

Hernandezia kutsutaan lempinimellä El Diego.

Poliisi ja rikollisjärjestöt ovat käytännössä sotatilassa Meksikon pohjoisissa osissa. Kymmenien tuhansien lasketaan saaneen surmansa vuosikausia jatkuneessa taistelussa.

Nyt pidätetyn johtajan Hernandezin epäillään määränneen ensimmäiset autopommi-iskut poliisia vastaan. Tämän katsotaan käynnistäneen laajan väkivallankierteen Meksikossa.

Jose Antonio Acosta Hernandezin pidätykseen johtavista tiedoista on luvattu 15 miljoonan peson palkkio (noin 900 000 euroa).