SDP:n nuorisojärjestö Demarinuoret kertoo kannattavansa sitä, että kaikki työntekijät voisivat olla sairauslomalla omalla ilmoituksella eli ilman lääkärintodistausta seitsemän päivän ajan.

Työterveyslaitos julkisti eilen tutkimusraportin omalla ilmoituksella pidetyistä sairauslomista. Tutkimuksen mukaan käytäntö toimii parhaiten pienemmissä työyksiköissä ja vähentää työterveyshoidon taakkaa. Lisäksi selvityksessä mukana olleilla työpaikoilla poissaolojen kesto lyheni. Lyhyet poissaolokerrat suhteessa lisääntyvät, mutta kokonaispoissaoloaika ei muuttunut.

Yleisimmin työntekijä saa olla sairauslomalla omalla ilmoituksella enintään kolme päivää. Työterveyslaitos on viime syksynä todennut, että käytäntöä voisi hyvin laajentaa seitsemään päivään.

– Omailmoitusajan pidentäminen palvelisi sekä työnantajaa että työntekijää. Työnantaja säästäisi turhissa lääkärikuluissa ja työntekijän ei tarvitsisi juosta vastaanotolla perusflunssan takia. Lisäksi omavastuuajan pidentäminen vähentäisi lyhyiden sairaslomien määrää sekä niiden kestoa, sillä omailmoituksella töihin palataan usein nopeammin kuin lääkärintodistuksella, sanoo Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen.

– Haluamme kannustaa suomalaisia yrityksiä tarttumaan tähän mahdollisuuteen. Luottamus on hyvän työpaikan ja terveen työyhteisön tärkein tekijä. Kun ihmisiin luotetaan, he vastaavat takaisin luottamuksella. Emme näe mitään syytä sille, miksi tätä sekä työnantajan että työntekijän kannalta hyödyllistä asiaa ei kannattaisi edistää. Tämä on myös sitä järkevää normien purkamista, Räsänen sanoo.

Myös Työterveyslaitos korostaa työnantajan ja työntekijän välisen luottamuksen merkitystä omilla ilmoituksilla pidetyissä sairaspoissaoloissa.

– Työntekijät ovat voineet jäädä Suomessa sairauslomalle esimiehelle ilmoittamalla ilman lääkärintodistusta 1980-luvulta lähtien, aluksi julkisilla työpaikoilla ja myöhemmin myös yksityisissä yrityksissä. Vuonna 2015 lähes kaikki julkisen sektorin työpaikat käyttivät omailmoitusta, kun taas vajaalla kolmasosalla yksityisen sektorin työntekijöistä ei tätä mahdollisuutta vielä ollut. Muissa Pohjoismaissa omailmoituskäytäntö on lakisääteinen, Työterveyslaitos kertoo.