Jokerit nappasi viidennen perättäisen voittonsa KHL-liigassa lyötyään Latviassa Riian Dynamon 4-3. Riika oli johtanut 3-1, mutta Jokerit kiri voittoon.

Petr Koukalin kenttä värkkäsi ratkaisevat maalit. Voittomaalin viimeisteli puolustaja Atte Ohtamaa. Maali oli hänelle uran ensimmäinen KHL:ssä.

Jokereille ottelu oli vaikea. Riiassa yli 6000 Dynamon fania karjui kurkku suorana. Tunnelmaa riitti kuin Latvian otteluissa jääkiekon MM-kisoissa.

Jokerit aloitti kehnosti, mutta osoitti luonnetta. Päävalmentaja Erkka Westerlund oli tästä ilahtunut.

- Vähän ensimmäisessä erässä tingittiin puolustuspelissä ja se kostautui. Käytiin ensimmäisellä erätauolla joukkueen kanssa, että pitää osoittaa sitä luonnetta, mistä joukkue on tehty. Todella hienosti joukkue tuli takaisin peliin, Westerlund sanoi seuransa verkkosivuilla.

- Erikoistilanteissa tärkeässä roolissa Koukalin kenttä teki tarvittavat maalit. Mutta kyllä se oli koko joukkueen työvoitto kiriä voittoon, Westerlund jatkoi.

Jokerit on voittanut kaikki ottelunsa maaottelutauon jälkeen.

- Hyvän joukkueen merkki on, että pystytään kesken pelin muuttamaan kurssia ja taistelemaan, Westerlund totesi.

Riian Dynamo oli vaikea vastus Jokereille aiemmin syksyllä Helsingissäkin.

- Latvian pojat on hyviä pelaamaan. Hyvä joukkue hyökkäyspelissä ja tosi vaarallinen yksi-yksi -tilanteissa ja pystyy luomaan kaksi-yksi -tilanteita, Westerlund totesi.

Ottelussa kunnioitettiin myös Viktor Tihonovin muistoa. Maanantaina 84-vuotiaana menehtynyt valmentajalegenda nousi Neuvostoliiton maajoukkueeseen valmennettuaan ensin Riian Dynamoa. Vaikka neuvostoaikoja ei Latviassa hyvällä muistella, saa Tihonov maassa silti arvostusta osakseen.