Jokereiden ympärillä oli KHL-kauden harjoituskaudella kysymysmerkkejä, mutta kautensa helsinkiläisjoukkue on aloittanut tosipelien koittaessa räväkästi. Maanantaina Jokerit kaatoi Valko-Venäjällä Minskin Dinamon 4-1 ja otti neljännestä ottelustaan neljännen voittonsa.

Dinamo Minsk on vahvistunut täksi kaudeksi. Joukkueessa pelaa nykyään lähes koko Valko-Venäjän maajoukkueen parhaimmisto. Entisistä NHL-kiekkoilijoista mukaan on saatu Minskiin uusina pelaajina Teemu Pulkkinen ja Patrick Wiercioch, joista jälkimmäinen oli voittamassa Kanadan paidassa MM-kultaa 2015.

Jokerit piti Dinamon kuitenkin poissa maalipaikoilta. Aiemmissa kolmessa ottelussaan Minskin paidassa kaksi maalia tehnyt Jokerien kasvatti Pulkkinen ei tällä kerralla onnistunut maalinteossa.

Jokerien latvialaismaalivahti Janis Kalnins pelasi jälleen hienon ottelun.

– Tämä oli vähän erilainen ottelu maalivahdin näkökulmasta. Avauserässä ei tullut juurikaan vetoja. Sitten toisessa ja kolmannessa erässä vetoja tuli ja tuntui, että usein ne olivat vaarallisia paikkoja, Kalnins sanoi Jokerien tiedotteessa.

Kalnins siirtyi Jokereihin viime kauden jälkeen Riian Dinamosta.

– Mikään ei ole sinänsä muuttunut kahdesta edellisestä kaudesta. Yritän vain pelata mahdollisimman hyvin ja luottaa omiin taitoihini. Tietenkin voitot lisäävät itseluottamusta, Kalnins sanoi.

Geoff Platt, Alex Grant, Jesse Joensuu ja tyhjiin osunut Marko Anttila tekivät Jokerien maalit. Joensuuta ei ole totuttu mieltämään ”maalitykiksi”, mutta neljässä ottelussa hän on osunut jo kahdesti.

Minsk tarjosi Jokereille tähän mennessä kovimman vastuksen viime viikolla Helsingissä vierailleiden kolmen Kaukoidän joukkueen jälkeen. Red Star Kunlun hävisi Helsingissä 3-6, Amur Habarovsk 1-3 ja Admiral Vladivostok 1-4.

Keskiviikkona haaste tietysti kovenee tuntuvasti, kun Jokerit kohtaa Pietarissa SKA:n, Venäjän raharikkaimman kiekkoseuran. Silloin myös mitataan Jokerien taso KHL:n eliittiin.