Jokerit koki viime viikolla kaksi surkeaa tappiota hävittyään Pietarissa SKA:lle 3-6 ja Moskovassa TsSKA:lle 2-5. Torstaina Helsingissä Jokerit otti vahingon takaisin kukistamalla SKA:n 3-2.

- Olimme parempi joukkueena joka asiassa. Olimme aggressiivisempia, emmekä antaneet heidän loistaa tavalla, jolla he pelaavat peliään. Pelasimme omaa peliämme ja turhautimme heidät, Jokereiden hyökkääjä Kozun sanoi Uudelle Suomelle.

SKA:n intensiteetti ei ollut samalla tasolla kuin viime perjantaina Pietarissa.

- He eivät olleet aktiivisia. En tiedä, mistä se johtui. Mutta he ovat hyviä omalla tavallaan ja me vain pelasimme omaa peliämme. Onnistuimme tänään, Kozun arvioi.

Jokereiden puolustuspeli toimi tällä kerralla erittäin hyvin.

- Ne paikat, jotka saivat, niin me oltiin kumminkin tiiviinä siinä ja pystyttiin hoitamaan kakkoskiekkoja ja mitä sieltä tulikaan. Hyvin pystyttiin puolustamaan tiiviinä, Jokereiden puolustaja Atte Ohtamaa kehui.

Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund kehui joukkueensa esitystä.

- Tänään oli kova puserrus siinä mielessä, että kyllä me aika kapealla materiaalilla nyt mennään. Totta kai se vaikuttaa monella tavalla joukkueen pelaamiseen. Mutta varsinkin toi johdon pitäminen kolmannessa erässä oli aikamoinen taistelu joukkueelta, Westerlund sanoi.

Puolustus oli Jokereilla varamiehinen. Philip Larsen ja Ossi Väänänen eivät olleet tositoimissa.

- Päivä kerrallaan. Mistään isoista vammoista ei ole kysymys. Toivotaan, että jompi kumpi saataisiin sunnuntain peliin mukaan, Westerlund ilmoitti.

Niko Kapanen ja Jani Rita onnistuivat maalinteossa. Rita viimeisteli voittomaalin.

- Niko on pelannut koko ajan hyvin ja varmaan parantaa. Se on tärkeää. Niko on hyvä pelaaja ja auttaa joukkuetta paljon. Jani Rita on tosi hyvässä kunnossa koko ajan. Jalka liikkuu. Hienoa, että se onnistui nyt. Niitä tilanteita tulee Janille vielä jatkossakin, jos jatkaa tolla tahdilla, Westerlund kehui.

Ottelussa nähtiin epäloogista tuomarityöskentelyä. Näytti, että Jokereita olisi sorsittukin.

- En tiedä, kattooko värillisten silmälasien läpi näitä, mutta vähän tuntuu epäreilulta, Westerlund sanoi.

Ottelun jälkeen puhutti myös SKA:n maalivahtitilanne. Viime keväänä mestaruuden torjunut Mikko Koskinen on viime aikoina saanut vilttikomennuksia. Jokereita vastaan torjunut Ilja Ezhov imuroi Kozunin laukauksen.

- Yritin siitä tilanteesta vain saada reboundia, mutta menikin sisään. Joskus käy niin, Kozun totesi.

Venäläistoimittaja tivasi SKA:n valmentajalta Andrei Nazarovilta, miksei Mikko Koskinen ollut maalilla.

- Olemme antaneet hänelle lepoaikaa, selitteli Nazarov.

Selitys ei riittänyt venäläistoimittajalle, joka totesi, että Koskisen itseluottamus joutuu vilttikomennuksissa koetukselle. Tähän Nazarov antoi nasevan kommentin.

- Kylmää suihkua tarvitaan kaikille. Koko joukkueelle ja myöskin minulle, joten en näe tässä mitään erikoista.

Kysyttäessä Jarno Koskirannan ja Ilja Kovaltshukin yhteispelistä, antoi Nazarov selkeän selonteon.

- Joukkue se on joka hävisi. Emme pystyneet tekemään maalia. Se on meidän ongelmana nyt.

Koskinen suhtautuu rooliinsa jo sarkastisesti.

- Kolmosmaalivahdin rooli on varmaan helpoin, koska tän pystyy tekemään kuka tahansa. Se on kovaa hommaa olla tuolla maalissa, mutta tässä pärjää kuka tahansa. Onhan tää haastavaa, koska sitä haluaisi pelata, mutta tänään ei ollut mun vuoro. Katotaan seuraavassa matsissa sitten, mitä tapahtuu, Koskinen kommentoi roolistaan.

Koskisen lisäksi vilttiin ovat joutuneet NHL:ssä monta kautta pelanneet Aleksei Ponikarovsky ja Dmitri Kalinin.

- Jos ei ole mukana pelaavassa kokoonpanossa, ei mene aamujäille muiden mukana, vaan treenaa muiden sivussa olevien kanssa. Aika moni muukin kokenut pelaaja on ollut samassa tilanteessa. Ponikarovsky ja Kalinin. Aika hyvässä seurassa saa treenata, Koskinen totesi.

Nazarovin asema lienee valmentajana pian jo kyseenalainen. SKA on sarjataulukossa vasta kahdeksantena. Toisena oleva Jokerit on seitsemän pistettä edellä.

Sunnuntaina Jokerit kohtaa Moskovan TsSKA:n Helsingissä kärkiottelussa. SKA-ottelussa täyttä tupaa ei nähty katsojamäärän oltua 11 536. TsSKA-ottelulle Jokereiden voitto SKA:sta saattoi olla hyvää mainosta kauden ensimmäistä täyttä hallia ajatellen.