Jokerit teki KHL-kaudella 2015-16 tappiota Kauppalehden tietojen mukaan noin 15 miljoonan euron edestä. Tappio oli noin kaksi miljoonaa euroa suurempi kuin Jokereiden ensimmäisellä KHL-kaudella 2014-15. Kahden kauden aikana Jokerit on tehnyt tappiota 28,8 miljoonan euron edestä.

Jokereiden liikevaihto viime kaudella oli 10,2 euroa. Pudotusta tuli 1,4 miljoonalla eurolla.

Pelkästään Jokereiden henkilöstökulut, 13,1 miljoonaa, euroa olivat suuremmat kuin liikevaihto. Pelaajapalkat ovat KHL:ssä tietysti kovalla tasolla, eikä SM-liigan palkkatasolla saada rakennettua kilpailukykyistä joukkuetta.

Jokereiden toimintaa pystyttiin jatkamaan 21,4 miljoonan euron pääomalainan turvin. Toisin kuin muutamassa muussa KHL-seurassa, ovat Jokereiden pelaajat ovat saaneet palkkansa. Maksujen viivästykset ovat johtuneet ainoastaan länsimaiden Venäjälle asettamista talouspakotteista, jotka ovat hidastuttaneet pankkisiirtoja.

Jokereiden toiminta on täysin venäläisrahoittajien armoilla. Jos venäläiset laittaisivat rahahanat kiinni, päättyisi toiminta nykymuodossaan varmasti.

Jokereiden pääomistaja Hjallis Harkimo on useaan otteeseen ilmoittanut, että Jokerit jatkaa KHL:ssä tämän kauden jälkeenkin. Mitään viitteitä ei ole siitä, etteikö jatkosopimus voisi syntyä. Marraskuussa Jokerit teki sitä paitsi vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen sopimuksen kapteeninsa Peter Reginin kanssa.

Jokerit on Slovan Bratislavan ohella ainoa läntisestä sarjasta KHL:ään siirtynyt seura. Jos Jokerit ei jatkaisi KHL:ssä, olisi se KHL:lle imagotappio.

Voitolliseksi Jokereiden liiketoimintaa on kuitenkin vaikeaa saada. KHL-jääkiekko pysyy Suomessa vain venäläisrahoittajien armosta. Heille 21,4 miljoonan euron pääomalaina on tietysti pikkusumma.

Linkki Kauppalehden juttuun:http://www.kauppalehti.fi/uutiset/jokereille-jattitappiot-viime-pelikaud...