Lauantaina Kazakstanissa Barys Astanalle surkein luvuin 2-8 hävinnyt Jokerit toipui selkäsaunasta maanantaina. Tsheljabinskin Traktor taipui Jokereille 0-1.

Jokereiden sankareiksi nousivat kauden neljännen nollapelinsä torjunut Janis Kalnins ja voittomaalin viimeistellyt Jesse Joensuu.

– Tiesimme, että vastustaja puolustaa tiiviisti ja saimme sisäpiiritietoa, että pelit ovat päättyneet 1–0 ja 2–1. Pelasimme tänään riittävän hyvin, hallitsimme peliä koko ajan ja ansaitsimme voiton, Joensuu sanoi seuransa tiedotteessa.

Jokereilla riitti paikkoja. Sisään ei tahtonut mennä millään.

– Voin puhua vain omasta puolestani, mutta kyllä turhautti kun ei mennyt kiekko sisään paikoista ja varsinkin siitä Brianin (O’Neill) syötöstä. Kokeneena pelaajana on kuitenkin ihan turha jäädä murehtimaan. Hyvin jaksettiin tehdä töitä ja luoda tilanteita, Joensuu sanoi.

Joensuu painotti, ettei lauantain murskatappio painanut alitajunnassa.

– Käsiteltiin se peli juuri niin kuin pitääkin. Ennen tätä peliä olimme pelanneet kahdeksan hyvää erää ja yhden huonon, joten ei meidän huolissaan tarvinnut olla. Ja minun mielestäni loppupeleissä on ihan sama häviätkö 2–8 vai 2–3, Joensuu valotti.

Jokerit pelaa maajoukkuetauon jälkeen myös kolme seuraavaa ottelua vieraissa, ennen KHL:n runkosarjan päätösviikon kolmea kotiottelua. Ensi maanantaina Jokerit pelaa Latviassa Riian Dinamoa vastaan.

– Ollaan nyt läheisten kanssa ja huilataan hyvin. Meillä on kuusi ottelua runkosarjaa jäljellä ja haluamme joukkueena panostaa tiettyihin asioihin ja valmentajat auttavat meitä niissä, eikä mietitä vielä niitä pudotuspelejä, Joensuu sanoi.

Jokerit on jäänyt läntisessä konferenssissa neljäntenä olevasta Lokomotiv Jaroslavlista neljä pistettä. Pudotuspelien kotiedun varmistamiseen Jokereille riittää kuitenkin enää yksi voitto.