Ensimmäisiä tämän vuoden veronpalautuksia on jo maksettu. Maanantaina 6.7. veronpalautuksia saivat ne henkilöverotuksen piiriin kuuluvat, joilla on elinkeinotoimintaa esimerkiksi toiminimen kautta.

”Heidän verotuksensa päättyy ensimmäisenä, jos he eivät ole tehneet veroilmoitukseensa muutoksia”, sanoo ylitarkastaja Tarja Tapio Verohallinnosta.

Tällä viikolla on maksettu myös pienempiä summia, jotka jäivät viime vuonna pienimmän vuosittaisen maksettavan veronpalautuksen rajan alle.

”Viime vuonna raja oli viisi euroa ja tänä vuonna kymmenen euroa”, Tapio sanoo.

Heinäkuussa veronpalautusta sai noin 90 000 ihmistä yhteensä noin 90 miljoonan euron edestä.

Mikäli verovelvollinen on saanut viime vuonna veronpalautusta alle kyseisen rajan ja saa tänä vuonna niin ikään veronpalautusta, viime vuodelta yli jäänyt summa on maksettu tällä viikolla. Summa on voinut mennä myös jäännösveron lyhentämiseen.

Veronpalautuksia maksettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa porrastetusti.

Veronpalautusten maksuajankohdan määrittää verotuksen päättyminen. Veronpalautukset maksetaan toisena kuukautena verotuksen päättymisen jälkeen.

Suurimmalla osalla palkansaajista ja eläkeläisistä verotus loppuu kesäkuussa, joten he saavat mahdolliset veronpalautukset elokuussa. Tuolloin yhteensä noin 900 miljoonan euron veronpalautukset kilahtavat 1,9 miljoonan suomalaisen tilille.

”Jos verotukseen tulee muutoksia esimerkiksi ilmoittamalla kotitalousvähennystä tai matkakuluja, on todennäköistä, että verotus jatkuu muutosten käsittelyjen ajan yhdellä kuukaudella. Tällöin veronpalautukset maksetaan syyskuussa”, Tapio sanoo.

Jos henkilöllä on paljon erilaista verotettavaa tuloa, kuten vuokraustoimintaa tai osinkoja, voi mahdollista olla että verotus jatkuu lokakuun loppuun asti. Viimeisen kerran veronpalautuksia maksetaan tänä vuonna 3.12.

Muut veronpalautusten maksupäivät ovat tänä vuonna 4.8., 4.9., 6.10. ja 4.11.

Lue seuraavaksi: