Noin 20 naisen ahdistelusta syyttämää elokuvaohjaajaa Lauri Törhöstä vaaditaan eroamaan luottamustehtävästään. Törhönen on Helsingin kaupungin Kaapelitalo-kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Yhtiö hallinnoi Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskuksia. Muun muassa Vares-elokuvia ohjannut Törhönen toimi Taideteollisen Korkeakoulun elokuvataiteen professorina vuosina 1995–2006.

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) sanoo Ylelle, ettei Törhönen voi jatkaa luottamustehtävässään. Twitterissä hän sanoo, ettei asiassa ole vaihtoehtoja.

– Toivon tietenkin kovasti, että tämän päivän aikana [Lauri Törhönen] itse pystyisi tekemään johtopäätökset omasta asemastaan ja omista edellytyksistään, mutta on päivänselvä asia, että nykyisessä tehtävässään hän ei minun mielestäni voi jatkaa, hän sanoo Ylelle.

Myös Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen, kulttuurijaoston jäsen ja varavaltuutettu Hannu Oskala (vihr.) vaatii Törhösen eroa luottamustehtävästä.

–Lauri Törhösen on erottava. Olen Helsingin yhtiöitä ohjaavan kh:n konsernijaoston jäsen. Jollei Törhönen ole ymmärtänyt erota Kaapelitalon hallituksen pj:n paikalta ensi maanantaihin mennessä vapaaehtoisesti, aloitamme prosessin jossa hänet erotetaan, Oskala sanoo Twitterissä.

Yle kertoi keskiviikkona illalla noin 20 naisen syyttävän Törhöstä seksuaalisesta häirinnästä. Törhönen on ollut haluton kommentoimaan kohua, mutta lähetti lyhyen sähköpostitiedotteen Ylelle ja STT:lle tänään.

–Yleisradion 31.1. minusta julkaiseman jutun johdosta esitän anteeksipyyntöni niille henkilöille joita olen katsomalla, koskemalla tai puhumalla häirinnyt. Jutussa esitettyjä kertomuksia en julkisuudessa kommentoi, Törhönen kirjoittaa tiedotteessa.

Päivitetty klo 12.46 Törhösen anteeksipyynnöllä.

Lue lisää:

Tuttu näyttelijä paljasti raiskauksen – Elina Knihtilä puhkesi itkuun A-studiossa

Yle: 20 naista kertonut elokuvaprofessorin seksuaalisesta häirinnästä – ehdotuksia pääsykokeissa ja painostusta seksiin

Näyttelijä perää häirikkönimiä julki Ylellä: ”Jos 15 naista puhuu samasta tekijästä, se ei Suomessa riitä”

Kallion häirintäkohu: 6 avautui kokemuksistaan mutta lukion opettaja ei joudu tilille – Nyt ministeriö perää selvitystä