Toimittajien ammattiliiton, Journalistiliiton, puheenjohtaja Hanne Aho pitää kohtuuttomana toimittaja Johanna Vehkoon saamaa kunnianloukkaustuomiota.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Vehkoon kaupunginvaltuutettu Junes Lokan kunnian loukkaamisesta 15 päiväsakkoon sekä maksamaan Lokalle 200 euron kärsimyskorvaukset.

”Vehkoon tuomio tuntuu kohtuuttomalta, kun tietää millaista pitkäkestoista häirintää ja painostusta Lokka on häneen kohdistanut”, Journalistiliiton Aho sanoo liiton tiedotteessa.

Vehkoo on ollut toistuvasti aiheena Lokan puheissa ja Youtube-lähetyksissä. Myös käräjäoikeus toteaa, että Lokan ”itsepintainen videokuvaaminen tilaisuuksissa kielloista huolimatta on häiritsevää.”

”Vehkoon saama tuomio voi jatkossa toimia jopa yllykkeenä nettihäiriköille, jotka pyrkivät käyttämään oikeuslaitosta kiusantekonsa välikappaleena. Yhteiskunnassamme tarvitaan laajempaa tietoisuutta siitä, mitä nettikiusaaminen on ja miten laaja kiusaajien keinovalikoima on”, Aho sanoo.

Journalistiliiton puheenjohtaja korostaa liiton jatkavan työtään toimittajien työn turvaamiseksi.

”Toimittajien kiusaaminen ja heidän työnsä vaikeuttaminen tutkintapyyntöjä tekemällä on kansainvälinen ilmiö, joka tämän tuomion myötä on nyt tuotu Suomeen”, Aho toteaa ja arvioi, että Vehkoon tuomio voi jatkossa toimia jopa yllykkeenä nettihäiriköinnille.