Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja puolueen Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Pentti Oinonen vaatii Juankosken kaupunginhallituksen eroa. Hän myös vaatii ryhtiliikettä Pohjois-Savon keskustalaisille. Pohjois-Savon keskustan piirin puheenjohtaja on juankoskelainen Rauno Kettunen.

- Keskustan uskottavuus on mennyt täydellisesti. Joko kunnanhallituksen puheenjohtaja (Jouko Lösönen, kesk.) tai koko kunnanhallitus erotetaan, muita vaihtoehtoja ei ole, Oinonen jyrisee Savon Sanomien haastattelussa.

Oinonen syyttä muita valtuustoryhmiä perussuomalaisten syrjimisestä luottamuspaikoista sovittaessa. Hänen mukaansa perussuomalaisia ei pyydetty toimittamaan omaa nimilistaansa pöytäkirjanpitäjälle.

- Eihän kunnan virkamies voi panna nimiä ylös, ellei niitä olisi puolueiden kesken käsitelty. Tämä oli sovittu juttu.

Perussuomalaiset ovat venyttäneet valtuustokokouksia ainakin Juankoskella, Rautavaaralla ja Joensuussa. Kokoukset ovat venyneet luottamuspaikoista äänestettäessä jopa yhdeksän tunnin mittaisiksi. Oinonen kuitenkin kieltää perussuomalaisten olevan hankala neuvottelukumppani.

- Vanhat puolueet ovat tottuneet sumplimaan luottamuspaikkoja yhdessä. Meidän on pakko korottaa ääntämme, koska olemme nousseet pienestä puolueesta keskisuureksi, Oinonen sanoo.