Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen puhuvat päivän loikkausuutisesta vakavana tilanteena.

Sipilä on kommentoinut asiaa vierailullaan Vaasassa, kertovat Pohjalainen, Ilkka ja Yle.

Kansanedustaja Kaj Turunen on ilmoittanut tänään loikkaavansa sinisistä kokoomukseen, minkä johdosta siniset ovat todenneet hallituksen luottamuksen kärsineen. Siniset ovat syyttäneet kokoomusta selän takana vehkeilystä. Kokoomus ja Turunen ovat korostaneet, että aloite tuli Turuselta itseltään.

Sipilän mukaan kyseessä on herkkä asia.

– Tämä tuli minulle yllätyksenä. Olin aikaisemmin tavannut Sampo Terhon ja Petteri Orpon ministerivaliokunnassa. Tämä uutinen tuli sen jälkeen, Sipilä kommentoi Vaasassa, Sipilä sanoi lehtien haastattelussa.

– Totta kai edustajalla on täysi vapaus toimia niin kuin haluaa. Mutta aina olisi hyvä ilmoittaa asiasta etukäteen, ettei tulisi yllätyksiä.

Sipilä kertoo soittaneensa kokoomuksen puheenjohtajalle Petteri Orpolle lyhyesti ja puhuneensa myös sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon kanssa. Sipilän mukaan hallituspuolueet ovat jatkuvasti tiiviissä keskusteluyhteydessä.

– Puhumme läpi tämänkin asian.

Sipilä viittaa vakavuuteen kommentissaan Ylelle.

–Tästä tilanteesta pitää ilman muuta trion kesken keskustella. Ymmärrän sen vakavuuden sinisten eduskuntaryhmän näkökulmasta, Sipilä sanoi Ylelle.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen toteaa Twitterissä, että ”tilanne on jännitteinen ja vakava”.

–Kokoomuksen ja sinisten on syytä puhua asiat reilusti halki. Tärkeää, että pöly saadaan pian laskeutumaan, eikä hallituksen toimintakyky vaarannu. Hallituskauden hyviä tuloksia talous- ja työllisyyspolitiikassa ei kannattaisi vaarantaa, Kaikkonen twiittaa.

Sinisten eduskuntaryhmä on kokoontunut hätäkokoukseen, josta odotetaan ilmoitusta piakkoin.