Tulos tai ulos -periaatteesta tuli tulos ja ulos -periaate, kummastelee keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä.

Keskustan puolueristeilyllä pitämässään puheessa Sipilä paalutti keskustan tavoittelevan lisää paikallista sopimista työpaikoille, puolustusyhteistyön tiivistämistä Ruotsin kanssa ja vastustavan kotihoidontuen lakkauttamista ja dieselkieltoja.

”Se on ihan höpöhommaa, että Suomessa vuonna 2030 olisi dieselautot kielletty”, Sipilä sanoo.

Perjantaina julkaistun Alma gallupin mukaan keskustan kannatus on tammikuussa laskenut 15,5 prosentista 14,4 prosenttiin. Lue tarkemmin: Alma-kysely: Keskustan alamäki kiihtyy – vihreät iskuetäisyydellä, perussuomalaiset nousee

Kannatustilannetta Sipilä kummastelee, koska katsoo nykyisen hallituksen laittaneen ”Suomen kuntoon” keskustan viime vaalien sloganin mukaiseksi.

”Me lähdimme edellisiin vaaleihin ajatuksella, että asiat laitetaan kuntoon tulos tai ulos -periaatteella. Nyt tässä matkan varrella tämä on muuttunut tällaiseksi tulos ja ulos – periaatteeksi”, Sipilä sanoo keskustaväelle.

”Meidän pitää pystyä muuttamaan se. Peli ei ole vielä alkanut”, hän jatkaa.

Sipilän mukaan julkisessa taloudessa on nyt ”liikkumavaraa” ja työllisyyden kasvun jatkuessa 100 000 työllisellä syntyy uutta rahaa jaettavaksi valtion kirstuun 1-2 miljardia euroa. Keskusta käyttäisi rahat Sipilän mukaan perusturvan kohentamiseen sekä koulutukseen, tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Lue myös: Ekonomistit perkasivat Juha Sipilän vaalilupauksia: ”Mikä ihmeen indeksijäädytyksen purkaminen?”

Sipilä naljailee, kuinka kokoomus käyttäisi rahat rikkaiden veroaleen, sdp toteuttaisi vaalilupauksensa velalla ja vihreät jättäisi maakuntamallista muun muassa Kainuun, Satakunnan ja Keski-Suomen maakunnat pois.

”Entä jos tämä porukka – kokoomus, vihreät ja sdp – lähtee tätä yhdessä tekemään, niin mitäs sitten käy. Meillä on siitä kokemusta. Viimeksi tuli 100 000 työtöntä, verot ylös ja työllisyys alas”, Sipilä sanoo.

Lue lisää:

Nyt tuli Juha Sipilältä selitys ”eläkesataselle”: ” Tämä nostaisi köyhyydestä erittäin tehokkaalla tavalla kymmeniä tuhansia suomalaisia”

Juha Sipilä kuittasi gallupit: ”Nyt näyttää siltä, että se on tulos ja ulos”